УКР РУС

Минай офіційно відправив Металіст у Першу лігу, зробивши Шарану подарунок до ювілею в УПЛ

29 травня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У 29-му турі чемпіонату України харків'яни у номінально домашньому матчі поступились закарпатцям. Читайте звіт про поєдинок на "Футбол 24".

Металіст у матчі з Минаєм мав останній шанс зачепитись за перехідні матчі. Звісно, не все залежало лише від харків'ян – необхідно було, аби оступились конкуренти, але брати три очки підопічні Періци Огнєновіча мусіли кров з носа. Минай поки також не гарантував собі збереження прописки в еліті. Тим більше, відкладати вирішення цього завдання на останній тур, де суперником буде Зоря, було справжнім самогубством. Окрім того, цей поєдинок був 250-м для Володимира Шарана у Прем'єр-лізі, тож підопічні не хотіли осоромитись перед наставником.

"Металіст розглядає всі можливі сценарії": у клубі прокоментували чутки про припинення існування у разі вильоту з УПЛ

Вже на перших секундах закарпатці могли виходити вперед: Єрмолов помилився на виході і вибив м'яч перед собою, влучив у захисника і круглий ледь не закотився у ворота, вийшовши на кутовий. За трохи Демченко огризнувся дальнім ударом вище воріт. На 9-й хвилині Прядун розхитав оборону Миная в центрі поля, втік від захисників, віддав вліво на Синчука і той з меж воротарського пробив точно в руки Бандурі. Згодом він же змарнував 100%-ву нагоду, замкнувши небезпечний простріл від Гарсії по центру над поперечиною.

В середині тайму Вишневський опинився перед воротами Металіста і в акробатичному стрибку завершував передачу від Твердохліба. М'яч зрізався з ноги і став легкою здобиччю Єрмолова. Металіст виглядав гостріше, цікаво комбінував поблизу воріт суперника і на 36-й хвилині зумів вийти вперед. Синчук віддав на Демченка і той з лінії штрафного красиво закрутив по дузі під дальню стійку. Гончар майже одразу міг зрівнювати, але з гострого кута пробив у руки Єрмолову.

Наприкінці тайму метушня у воротарському ледь не подарувала гол Минаю – іспанський легіонер харків'ян головою зумів вибити сферу майже з лінії воріт. Вже у доданий час Прядун увірвався у володіння Бандури і мало не подвоїв перевагу: екс-кіпер збірної України вирішив подриблінгувати у воротарському, відпустив м'яч, але Максим не чекав на такий фейл і не встиг підхопити сферу.

По перерві голкіпер Миная знову продемонстрував клас: Сенчук з центра поля віддав передачу на хід Прядуну, той дійшов майже до штрафного, знайшов пасом Демченка, який цілив у дальній кут – Бандура майже у шпагаті ногою дотягнувся до м'яча.

На 57-й хвилині Пламар, який тільки-но вийшов на заміну, вдало зіграв на добиванні (після заблокованого удару Дмитрука) і відновив статус-кво. Однак, радість закарпатці була передчасною: арбітр на лінії з запізненням підняв прапорець, сигналізуючи про офсайд. Не минуло і чотирьох хвилин, як господарі забили ще раз, цього разу чисто: Вишневський скористався сумбуром у діях суперника (двоє захисників заплутались у своїх ногах) і проштовхнув м'яч у сітку після передачі з правого флангу.

Минай на куражі продовжив накочувати атаку за атакою на ворота суперника – Твердохліб дивом не влучив у ворота після навісу зі штрафного. В середині другої сорокапєятихвилинки закарпатці заробили право на стандарт поблизу штрафного, після виконання якого м'яч влучив у руку захиснику. Паламар з позначки вивів Минай вперед.

На 80-й хвилині Металіст був зобов'язаний зрівнювати: Наумець зі штрафного закинув у воротарський, там м'яч підхопив Рязанцев, обробив, розвернувся і пробив: спочатку відбив Бандура, а після добивання врятувала стійка. Булеза з гострого кута міг ставити крапку у матчі, але надійного зіграв Єрмолов.

Перемога принесла Минаю 33 очки і восьму сходинку турнірної таблиці. Металіст з 22-ма пунктами залишився передостаннім і оформив виліт у Першу лігу.

Інгулець перервав жахливу серію перемогою у Львові – скандальний пенальті та матч життя в останньому турі УПЛ