УКР РУС

Минай – Ворскла, Маріуполь – Десна і ще три матчі УПЛ. Анонс

9 травня 2021 Читать на русском

В рамках 26-го туру УПЛ Минай приймає Ворсклу, Маріуполь зустрінеться з Десною, Олександрія зіграє із Зорею, СК Дніпро-1 проведе поєдинок з Рухом, а Львів – з Олімпіком. Анонс і прогноз на матчі читайте на "Футбол 24".

Минай – Ворскла

Один із двох ключових матчів дня. Минаю, однак, в ньому вже нічого не потрібно – закарпатці безславно вилетіли з еліти, запам'ятавшись лишень скандалом із невиходом на поле в попередньому турі. З великою ймовірністю клуб взагалі зникне, адже РНБО наклала на власника санкції. Лідери рвуть контракти або несподівано травмуються, а джерела різних журналістів занадто часто повідомляють, ніби Першої ліги у "лисів" не буде. В таких умовах не віриться, що футболісти наостанок зможуть "грюкнути дверима", але Ворсклі розслаблятись зарано.

"Хотіли довести, що не причетні до нечесних ігор": півзахисник Миная – про скандал перед матчем з Шахтарем

По-перше, Минаю вже нічого втрачати, а відсутність концентрації у матчі з цим колективом цілком може завершитись рахунком 1:3, як у Десни. По-друге, самі полтавці останнім часом далекі від ідеалу – в трьох останніх турах вони двічі програли розгромно (0:3 з Колосом, 1:5 від Динамо), а з Десною у битві за єврокубки полтавці розписали нічию. Між тим, Ворсклі критично необхідно перемагати – вони поступаються ковалівцям і сіверянам за особистими зустрічами, перебуваючи на шостій позиції.

Таким чином, Ворсклі сьогодні за будь-яку ціну потрібно обійти Десну саме за очками. Підопічні Олександра Рябоконя навряд чи програють Маріуполю, тож полтавцям необхідно сьогодні перемагати Минай. І молитись на азовців.

Кадрова ситуація

Травмовані: Кожанов, Мілевський (обидва під питанням), Нурієв – Цітаішвілі, Пердута

Дискваліфіковані: Якубу (Ворскла)

Орієнтовні склади на матч Минай – Ворскла

Минай: Попович – Малепе, Лопирьонок, Матіч, Саків – Сніжко, Хахльов – Бойко, Пиняшко, Багайоко – Угочукву

Ворскла: Різник – Сапай, Чеснаков, Яворський, Кане – Скляр, Пуцлін, Тілль, Луїзао – Степанюк, Кулач

Прогноз "Футбол 24" – 1:2

Минай кілька разів непогано огризнувся моментами, граючи проти Шахтаря без розминки й групи лідерів, тож сьогодні закарпатці можуть сподіватися навіть на якийсь випадковий гол. До речі, в поєдинку першого кола вони розписали нічию з полтавцями на виїзді – 1:1.

Втім, у осічку Ворскли не віриться. Занадто вже велика різниця у результатах та рівні футболу обох команд – і занадто важливий цей матч для полтавців. Крім того, Миколі Цимбалу банально ніким підсилити гру по ходу зустрічі. Підопічні Юрія Максимова повинні здобути перемогу.

Маріуполь – Десна

Цей матч однозначно включать на своїх телефонах тренери та запасні гравці Ворскли. Для полтавців його результат критично важливий: прямо зараз Десна йде п'ятою, замикаючи зону путівок у Лігу конференцій, але перевага сіверян тримається виключно на додаткових показниках – за очками ж команди мають рівність. Проблема чернігівців полягає в тому, що ворскляни навряд чи програють Минаю, а з великою ймовірністю вони ще й виграють. Таким чином, у Маріуполі підопічним Олександра Рябоконя теж потрібно перемагати.

Це не так і важко, якщо поглянути на останні результати азовців. В попередньому турі вони відібрали очки у резервістів Динамо, але до цього команда виграла всього один з одинадцяти матчів – причому в ньому сталася перестрілка з трьома пропущеними голами від Інгульця. До того ж сьогодні Маріуполю нічого не потрібно в турнірному плані, адже колективу вдалося зберегти прописку в УПЛ.

Втім, з підопічними Остапа Маркевича є кілька неприємних заковик. По-перше, сьогодні вони проведуть останній з чотирьох домашніх матчів у сезоні – і досі команда не могла потішити фанатів перемогою в рідних стінах. Звісно ж, господарі бажають виправити цей недолік. По-друге, Маріуполь демонструє доволі непоганий футбол, працюючи у високому темпі з хорошою кількістю моментів – йому просто бракує цілісності та кадрової глибини. При цьому Десна не знає перемог вже у чотирьох матчах поспіль, програвши двом аутсайдерам і врятувавши нічию з Колосом і Ворсклою.

Проблема сіверян криється у кадровій катастрофі. Команда втратила Білошевського та Будківського, а форма Тотовицького поки що залишається під питанням – він мав бути готовий ще у середу, але на поле Андрій не вийшов. Без цих футболістів атака Десни ледве дихає. Підопічні Олександра Рябоконя не забили вже понад 10 очікуваних голів, хоча в останніх п'яти турах команда не забила лишень одного разу – рятували стандарти.

Словом, у сіверян є характер, але проблеми з реалізацією можуть вийти боком, якщо азовці почнуть "сушити" гру.

Кадрова ситуація

Травмовані: Сікан – Тотовицький (під питанням), Будківський

Дискваліфіковані: Танковський, Топалов (Маріуполь)

Орієнтовні склади на матч Маріуполь – Десна

Маріуполь: Гальчук – Кірюханцев, Биков, Чоботенко, Стасюк – Мишньов, Чех – Кащук, Бондаренко, Очеретько – Кулаков

Десна: Паст – Конопля, Тамм, Імереков, Сухоцький – Домбровський, Огіря – Калітвінцев, Гуцуляк, Картушов – Дегтярьов

Прогноз "Футбол 24" – 0:1

У Маріуполя останнім часом виникали шалені проблеми з креативною складовою. Награти на щось більше, ніж один гол, азовцям не вдавалося – а в битві проти міцної оборони Десни відзначитись буде ще важче. Тим паче без Топалова й Танковського.

Сіверяни явно сильніші, але вони втратили занадто багато лідерів і схильні до марнотратства. Втім, у попередніх турах це не заважало забивати голи й здобувати необхідний результат, тож сьогодні варто ставити саме на важку перемогу гостей.

Зоря – Олександрія

Далі йдуть матчі, в якому ніхто нічого не вирішує. Найцікавіший з них проведуть у Запоріжжі, де Зоря прийматиме Олександрію. Луганці посеред тижня завоювали бронзу й можуть спокійно готуватись до фіналу Кубка України, тож сьогодні від Віктора Скрипника можна очікувати серйозну ротацію – його команда не має права підійти до матчу з Динамо, маючи за плечима три гри за сім днів наприкінці сезону.

Єдиною мотивацією олександрійців на цю зустріч може виступати "прощальний концерт". Вочевидь, ми ще багато років не побачимо Володимира Шарана на тренерській лаві "жовто-чорних", а у більшої частини лідерів його проекту завершуються контракти – втім, "концерт" футболісти вже дали у матчі з Шахтарем перед власними фанатами. Тепер же мотивація нульова, що підтверджуються і останніми турами УПЛ – залишившись без шансів на єврокубки, вони програли Руху, Колосу й Львову.

Кадрова ситуація

Травмовані: Шевченко – Пашаєв, Третьяков, Лучкевич (усі – під питанням), Бухал, Гордієнко, Сітало

Дискваліфіковані: Вернидуб (Зоря)

Орієнтовні склади на матч Зоря – Олександрія

Зоря: Васіль – Руфаті, Цвек, Іванісеня, Циганікс – Казаков – Хомченовський, Юрченко, Гринь – Шахаб, Сайядманеш

Олександрія: Паньків – Мірошниченко, Бабогло, Бондаренко, Стецьков – Банада, Дришлюк – Шастал, Ковалець, Вантух – Устименко

Прогноз "Футбол 24" – 1:1

Олександрія явно не виявляє бажання напружувати сили в останніх турах, а у Зорі вийде дуже ослаблений склад. Навряд чи в таких умовах можна говорити про якусь перемогу. Нічия усіх влаштує.

СК Дніпро-1 – Рух

Команди не мають жодних турнірних завдань – дніпровці не зможуть піднятись у єврокубки, а львів'яни вже не вилетять. Втім, більш вмотивованими на перемогу повинні бути господарі, які в останніх п'яти турах виграли лишень у Миная – Динамо, Шахтар і Зоря легко били "спортклубівців", а Колос розписав з ними нічию. Крім того, можна віддати боржок Руху за розгром у поєдинку першого кола, внаслідок якого підопічні Ігора Йовічевіча відправились зимувати на ганебній останній позиції у таблиці. Зрештою, будь-якій команді хочеться завершити сезон на мажорній ноті – тим паче коли мова йде про домашній матч.

Для Руха перемога над СК Дніпро-1 у грудні стала дебютною в еліті, але весну колектив Івана Федика провів впевнено. Безпрограшна серія львів'ян нараховує вже шість матчів – чотири з них "жовто-чорні" виграли. За очікуваними очками львів'яни взагалі повинні йти на восьмій позиції – вони там і завершать, якщо здобудуть перемогу на Дніпро-Арені. Можливо, команда взагалі стане сьомою, що можна вважати грандіозним успіхом, але чи мають на це сили футболісти? Чотири матчі за тиждень витримати важко навіть грандам. Втім, у дніпровців календар теж був важким.

Кадрова ситуація

Травмовані:

Дискваліфіковані: Ігнатенко, Тейлор – Стаменковіч

Орієнтовні склади на матч СК Дніпро-1 – Рух

СК Дніпро-1: Юрчук – Адамюк, Дуглас, Сваток, Дубінчак – Батагов, ді Франко – Чуже, Булеца, Цуріков – Довбик

Рух: Бандура – Гагун, Білий, Зец, Мисик – Мартинюк, Карасюк – Бойчук, Борячук, Климчук – Кухаревич

Прогноз "Футбол 24" – 2:1

Обидві команди дуже втомлені, при цьому в обороні вони зазнали серйозних кадрових втрат. СК Дніпро-1, звісно, потужніше виглядав навесні, поступившись лишень найсильнішим суперникам, але Рух за своєю організацією дуже додав.

В цій зустрічі переможе той, хто більше цього бажає. У СК Дніпро-1 мотивації і сил трішки більше.

Львів – Олімпік

Львів під керівництвом Анатолія Безсмертного видав відрізок у п'ять матчів без поразок, причому чотири з них "містянам" вдалося виграти. Внаслідок такого ривка уверх "синьо-золоті" забезпечили собі прописку в УПЛ і навіть отримали шанси зачепитись за сьому позицію – ось тільки сил і мотивації у команди явно вже бракує. В останньому турі, в поєдинку проти Інгульця львів'яни створили аж один момент, більшу частину зустрічі витративши на позиційну боротьбу та фоли. Частково це пов'язано і з перебором за забитими голами й очками, після якого неодмінно наступає спад результатів.

"Містянам" важко знайти мотивацію, а от у Олімпіка присутнє яскраво виражене бажання завершити сезон за будь-яку ціну. Донеччани після скандальної перемоги над Зорею продовжили своє падіння, програвши два матчі поспіль – не допоміг навіть прихід Романа Санжара. Новий коуч після розгрому від Руха за 26 хвилин зумів лишень вколоти підопічних за слабкі навички гри в обороні і взагалі не висловлював оптимізму щодо покращення результатів. Прикро, адже Олімпік непогано працює в атаці й більше страждає від дисбалансу. З тими ж самими футболістами Ігор Климовський добивався значно більшого.

Кадрова ситуація

Травмовані: Брікнер, Махмутовіч (обидва під питанням) – Цимбалюк, Каргбо

Дискваліфіковані: Казаускас (Львів)

Орієнтовні склади на матч Львів – Олімпік

Львів: Ільющенков – Бусько, Романчук, Міубі, Грисьо – Довгий, Чір'як – Ременяк, Альваро, Ернест – Нич

Олімпік: Кичак – Пасіч, Векляк, Драме, Лебеденко – Бабенко – Чогадзе, Політило, Таллес, Тейшейра – Нкенг

Прогноз "Футбол 24" – 1:0

Гостям ця зустріч відверто не потрібна. Жахливу серію поразок вони обірвали не так давно, а зараз необхідно піти у відпустку й розібратися з контрактами та кадровою комплектацією на наступний сезон. Олімпіку зараз не до футбольного поля. Львів же, попри втому, виглядає сильніше, та ще й може у середину таблиці застрибнути.

З огляду на вищезазначені фактори, найбільш вірогідним результатом здається перемога "містян".

Трансфер Циганкова: Мілан, Арсенал, Севілья – куди перейти лідеру Динамо і чому Луческу не відчує втрати?