УКР РУС

Мільйон "селфі", м'ячі і "Зіна, йди до нас!". Як пройшло відкрите тренування збірної України

29 серпня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

"Футбол 24" став свідком історичної події – першого відкритого тренування національної збірної України на чолі з Андрієм Шевченком. Як це було – в нашому розгорнутому репортажі.

Відкритість, відкритість і ще раз відкритість. Під таким гаслом збірну Україну прийняв молодий, за мірками тренерського цеху, наставник Андрій Шевченко. Екс-форварду національної команди не звикати до любові вболівальників, а сьогодні цю любов він розділив разом із своїми підопічними. Коуч неодноразово акцентував увагу на тому, що чи не найпершим завданням команди є повернення довіри і підтримки з боку українців, які за останній час були якось відсторонені від своєї збірної, а поглянути на свою команду могли лише крізь щілину об'єктивів теле- і фотокамер.

Сьогодні перший крок до подолання бар'єру між "футбольними зірками" і простими вболівальниками було зроблено. Відкрите тренування пройшло в товариській, домашній атмосфері "Олімпійського". Лігочемпіонівського аншлагу не було, але декілька центральних секторів були заповнені бажаючими поспілкуватися зі збірниками і зробити пам'ятні фото.

Після прес-конференції за участю головного тренера команди і двох гравців (Пятова і Сидорчука), всі представники ЗМІ пройшли до поля "Олімпійського", де із трибун буквально вистрибували бажаючі взяти омріяний автограф у Ярмоленка чи Коноплянки. Лише бар'єр стримував молодих поціновувачів футболу від того, щоб вибігти на поле.

І ось нарешті всі присутні дочекалися виходу своїх улюбленців на поле. Під оплески вболівальників із підтрибунного приміщення поволі вийшли гравці, чия поява чимось нагадувала фінальний вихід героїв голлівудських блокбастерів.

Після невеличкого фотосету і представлення публіці, футболісти попрямували втамовувати інформаційну спрагу представників ЗМІ, які чекали нагоди поспілкуватися зі збірниками.

Перше командне фото оновленої національної збірної України

Чи не найбільш популярним у ЗМІ традиційно був Євген Коноплянка

Руслан Ротань, про виклик якого до збірної було повідомлено буквально в день тренування, також охоче відповідав на запитання.

Молодий форвард національної збірної і "Дніпра" Денис Баланюк давав перше інтерв'ю у футболці дорослої команди України

Ну а далі була найприємніша частина для фанів збірної. Гравці вирушили до трибун, щоб цілковито віддатися своїм шанувальникам. Важко уявити об'єм накопичувача, на якому б умістилася та кількість зроблених фото і селфі з гравцями збірної. Варто віддати належне футболістам, які слухняно підписували футболки, блокноти, постери своїм фанам і робили з ними фото.

Окрім гравців, популярністю користувався і новоспечений тренер. Особливо серед фанів зі стажем, які пам'ятають його молодим динамівцем, який розривав захист грандів в Лізі чемпіонів.

Андрій Шевченко довго не міг відійти від трибун, на кожен заклик намагався відповісти.

Одна із спроб Шевченка попрощатися закінчилася поверненням до "народу"

Хотілося б виділити один епізод. Коли Андрій Миколайович вже прямував до поля, хтось із присутніх звернув його увагу на групу вояків, яким не вдалося пробитися крізь натовп вболівальників. Шевченко одразу спитав "куди йти?" і швидко повернувся до хлопців, які здивувалися, що тренер відклав свої справи заради них. Ось і фото.

Одним із найбільш популярних гравців у молодих мисливців за "селфі" і автографами був Олександр Зінченко. Саша не відмовляв нікому. Позував із вболівальниками.

Ще.

І ще.

Варто було лише Зінченку відійти на декілька метрів від трибун, як починали лунати скандування "Зіна, йди до нас!", і "Зіна" знову повертався і робив "обхід" трибун, як той артист, якого кличуть на "біс". Але Саші така увага була до вподоби, тож він щедро ділився своєю присутністю із фанами.

Важко передати цю атмосферу загальної вболівальницької ейфорії, коли очі розбігаються від кількості улюблених гравців поруч. Мабуть, краще погляньте самі.

Ну і після того, як гравці повернулися на поле і почали потроху тренуватися, на глядачів чекав ще один приємний момент. Декілька гравців, а також і Мирон Маркевич, почергово підписали і вибили на трибуни м'ячі на згадку уболівальникам.

Ось пробивав Артем Федецький.

Підбиваючи підсумки заходу, хочеться сказати, що це було дуже важливо. В першу чергу, для українських уболівальників, яким набридло споглядати за "збірною мільйонерів". Звичайно, до повного взаєморозуміння і єднання, на кшталт збірної Ісландії і її фанів, ще далеко. Але перший крок назустріч до вболівальників, які хочуть бачити "свою збірну" не лише в якості тега, але й поруч із собою, вже зроблено. Чи почують гравці месседжі людей, чи проникнуться атмосферою – дізнаємось вже 5-го вересня у першому матчі кваліфікаційного раунду ЧС-2018.

Проект "Команда Шевченка". 10 головних тез з перших інтерв'ю нового наставника збірної України