УКР РУС

Міліція затримала генерального директора "Металіста"

11 липня 2015 Читать на русском

Таємничий генеральний директор харківського "Металіста" Віктор Згоник був затриманий, повідомляє офіційний сайт клубу.

У зв'язку з цим "Металіст" розмістив на клубній інтернет-сторінці звернення до керівництва країни.

"10 липня 2015 співробітники слідчого управління ГУМВС України в Харківській області без санкції суду вторглися на північну трибуну стадіону "Металіст", де розташований офіс футбольного клубу і без підстав затримали генерального директора клубу Віктора Згоника, при цьому відмовивши йому у праві конфіденційної зустрічі з адвокатом.

Своїми діями правоохоронці блокували провадження господарської діяльності клубу, порушили вимоги Кримінально-процесуального кодексу України, перешкоджали здійсненню законної адвокатської діяльності, припинивши втручання лише після приїзду представників колегії адвокатів.

ФК "Металіст" заявляє, що в результаті несанкціонованих дій співробітників слідчого управління ГУМВС України в Харківській області, клуб не зміг повною мірою виконати зобов'язання перед кредиторами, а головною метою "псевдо слідчих дій" є зрив підготовки до старту нового футбольного сезону. Клуб розцінює дії правоохоронців як чергову спробу переділу власності з метою рейдерського захоплення футбольного клубу в інтересах третіх осіб.

Керівництво ФК "Металіст" звернулося до Міністерства внутрішніх справ з вимогою негайно припинити незаконне втручання у фінансово-господарську та спортивну діяльність клубу з боку місцевих правоохоронців.

ФК "Металіст" просить ФФУ і керівництво країни втрутитися в ситуацію, що склалася і припинити спроби політичного переслідування, спрямовані проти футбольного клубу.

Спорт повинен бути поза політикою, а Україна як країна, яка виконує зобов'язання перед УЄФА і ФІФА, повинна забезпечити незалежність спорту і припиняти спроби незаконного та політично вмотивованого втручання правоохоронців у діяльність футбольного клубу", - йдеться у зверненні.