УКР РУС

Мілевський не врятував Динамо Б від скандальної поразки, Шахтар Вернидуба поділив очки з конкурентом

4 квітня 2020 Читать на русском

Суботні матчі 3 туру Вищої ліги Білорусі подарували кілька сенсаційних результатів.

Чемпіонат Білорусі, 3 тур

Шахтар Солігорськ – Неман – 0:0

БАТЕ – Рух Брест – 1:0

Гол: Драгун, 7

Динамо Брест – Славія Мозир – 1:2

Голи: Тимонюк, 85 (аг) – Чухлій, 64 (пен.), Котляров, 78

День розпочинали сусіди за турнірною таблицею – солігорський Шахтар та Неман. Команда Юрія Вернидуба вкотре розчарувала млявою грою в атаці. Гості мали значно більше нагод для взяття воріт, але Олександр Гутор діяв надійно. Шахтар влаштував якусь подобу штурму на останніх хвилинах, якого було замало – справедливі 0:0.

БАТЕ та брестський Рух діяли жвавіше, проте зливи голів тут також не трапилось. Флагман білоруського футболу швидко вийшов уперед зусиллями Драгуна, після чого м'яч відмовився залітати у ворота команд. БАТЕ лише з третьої спроби набрав свої перші очки в новому чемпіонаті, але до лідерів борисовцям ще далеко – 13 сходинка.

Динамо Мн здолало Торпедо в "українському дербі", Белшина продовжила жахливий старт: матчі п'ятниці у Білорусі

Головна ж сенсація трапилася в заключному поєдинку дня. Чинний чемпіон Динамо Брест у рідних стінах не впорався із минулорічним середняком Славією Мозир. У основі динамівців з українського тріо вийшов лише Артем Мілевський, який і був найактивнішим на старті. Спочатку він організував вихід один на один, змарнований партнером, потім сам пробив у голкіпера з близької відстані. Надалі гостроти бракувало – захист гостей заспокоївся, давалося взнаки і важке поле.

Справжнє розчарування для Динамо настало після перерви. Спочатку арбітр призначив вкрай сумнівний пенальті, який реалізував Чухлій, а через чверть години Котляров приголомшив команду Мілевського другим ударом. Поранений чемпіон з величезним запалом кинувся на ворота опонента, але спромігся лише скоротити відставання (допоміг автогол). У Динамо також були претензії на пенальті (Мілевський двічі падав у карному майданчику), втім, рефері був невблаганним – 1:2.

Білоруський клуб став мемом та збирає армію фанів у світі: росіянин перевершує Мессі, а порнозірку роблять амбасадором