УКР РУС

Мілевський голом приніс Динамо Брест перемогу в дебютному матчі Хачеріді в чемпіонаті Білорусі

12 квітня 2020 Читать на русском

Динамо Брест не без проблем здолало Іслоч у 4-му турі чемпіонату Білорусі. Артем Мілевський забив переможний гол. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Білорусі, 4 тур

Динамо Брест – Іслоч – 3:1

Голи: Кікі, 45+2, Мілевський, 77, Савицький, 90+4 (пен) – Комаровський, 39

Поєдинок Динамо Брест – Іслоч стартував о 19:00. Попри спалах коронавірусу, який активно поширюється і в Білорусі, матч проходив у присутності вболівальників. У старті господарів вийшли Артем Мілевський, Олександр Нойок та Євген Хачеріді. Для останнього цей матч став дебютним у чемпіонаті Білорусі. На момент початку поєдинку Іслоч перебувала вище за чинних чемпіонів, набравши 6 очок проти 4-х у динамівців.

Шахтар Солігорськ знову без перемоги – команда Вернидуба не змогла обіграти аутсайдера

Вже на 1-й хвилині Мілевський ефектно розвернувся в центрі поля та розігнав швидку атаку, яка, втім, не завершилася ударом по воротах. Гості відповіли голом, який був справедливо скасований через офсайд. Динамо додало в активності та створило декілька напівмоментів, проте господарям постійно чогось бракувало – то останнього пасу, то завершального удару. На 12-й хвилині Динамо заробило право на штрафний – Нойок метрів з 20-ти пробив у дальню стійку!

Знову захисники Динамо привезли момент на власні ворота – голкіпер ефектним сейвом врятував команду. Нойок знову спробував щастя дальнім ударом, проте цього разу не так вдало, м'яч пролетів повз рамку. Після цього гра заспокоїлася – здавалося, що перший тайм так і завершиться нулями, але несподівано Іслоч забила.

На 39-й хвилині після вкидання аута Комаровський піймав відскок та блискучим ударом з лінії штрафного вразив верхній кут воріт Динамо. Втім, господарі відігралися ще до перерви. Вже у компенсований час Мілевський заробив право на штрафний з лінії карного майданчика. Савицький пробив у поперечину, але Габі Кікі був першим на добиванні та головою відправив м'яч у порожні ворота. 1:1 після першого тайму.

Друга половини гри розпочалася абсолютно без моментів. Лише в середині тайму пожвавив ситуацію Мілевський, який вкотре заробив штрафний з хорошої позиції. Удар Кісляка – голкіпер потягнув м'яч з нижнього кута! Непогані моменти мали Нойок та Лаптєв, але їхні спроби завершувалися лише кутовими. Неймовірний шанс був у динамівців на 75-й хвилині – Нойок подав кутовий, Кісляк пробив у поперечину, а Кікі на добиванні не влучив у ворота з вбивчої позиції.

Зрештою, за 2 хвилини господарі все ж забили. Артем Мілевський буквально вніс м'яч у ворота після чергового стандарту та сейву голкіпера. Динамо таки дотиснуло суперника, а екс-форвард збірної України забив свій 2-й гол у сезоні. Другий м'яч 35-річного Мілевського та другий переможний. На останніх секундах гри Савицький з пенальті встановив остаточний рахунок. 3:1.

Завдяки важкій перемозі Динамо Брест набрало 7 очок та піднялося на 3 місце. Відставання Мілевського та Ко від лідерів складає лише 2 пункти. Іслоч на 8 позиції з 6 балами.

Ракицький та інші українці потрапили під гучне скорочення зарплат у Росії, а Сьомін спровокував наїзд екс-тренера Динамо