УКР РУС

Мілан став чемпіоном Італії вперше з 2011 року, розгромивши Сассуоло завдяки трьом асистам Леау

22 травня 2022 Читать на русском

Інтер у останньому турі Серії А розтрощив Сампдорію (3:0), однак паралельна розгромна перемога Мілана відправила Скудетто в руки "россонері". Звіт про чемпіонський фінал у Італії читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 38-й тур

Інтер – Сампдорія – 3:0

Голи: Перішіч, 49, Корреа, 55, 57

Сассуоло – Мілан – 0:3

Голи: Жиру, 17, 32, Кессьє, 36

Італія у поточному сезоні подарувала вболівальникам справжній золотий фінал. За Скудетто в заочній боротьбі в останньому турі билися Інтер і Мілан. "Нерадзуррі" відставали від "россонері" на два очки, причому в особистих зустрічах перевага теж була за бандою Стефано Піолі. В таких умовах підопічних Сімоне Індзагі влаштовувала лишень перемога при паралельній поразці сусіда.

Манчестер Сіті драматично став чемпіоном Англії, програючи 0:2 – Зінченко віддав асист і встановив особистий рекорд

Інтеру з календарем пощастило. "Змії" в рідних стінах приймали Сампдорію – 15-ту команду чемпіонату. В першому таймі генуезцям влаштували справжнє бомбардування, завдавши 18 ударів по воротах Аудеро, однак гості несподівано втримали "нулі" до перерви. Тим не менш, сенсації не сталося, адже "нерадзуррі" дотиснули Сампу одразу після неї.

Всього через три хвилини після відновлення гри Перішіч відкрив рахунок, ударом метрів з 9-ти замкнувши передачу від Барелли. На 55-й Корреа подвоїв перевагу Інтера, завершивши красиву атаку з класним пасом від Чалханоглу, а на 57-й ця ж парочка організувала третій гол у ворота Сампдорії. Він же виявився останнім.

На жаль для тіфозі "змій", цей розгром не мав жодного значення, адже в паралельному матчі Мілан влаштував розгром Сассуоло. Вболівальники "россонері" побоювались цього суперника, адже "нероверді" в двох попередніх матчах бив міланців на Сан Сіро, однак підопічні Стефано Піолі нині не дали спуску середняку. Гості шикарно налаштувались, видавши чи не найкращий перший тайм у сезоні.

Мілан дуже агресивно стартував, організувавши кілька небезпечних моментів і відкривши рахунок вже на 17-й хвилині. Гол організував Леау, який виборов м'яч на фланзі, влетів на край штрафного та прострілив під удар Жиру метрів з 11-ти – Олів'є ж пробив поміж ніг і захиснику, і Консільї. 0:1! Після цього голкіпер Сассуоло витягнув кілька шикарних пострілів по власних воротах, спіймавши істинний кураж.

Втім, на 32-й хвилині надзвичайно агресивний Мілан забив другий гол. Знову героями стали Леау та Жиру: Рафаель обікрав Феррарі, увійшов у карний майданчик і від межі поля покотив м'яч на Олів'є – француз же ударом з розвороту не залишив шансів Консільї. На 36-й хвилині Леау оформив і третій асист, виконавши крос на Кессьє. Франк в останньому матчі за Мілан потужно вистрілив під поперечку. 0:3!

Саме з цим рахунком команди й відправились відпочивати. Другий тайм перетворився на формальність, адже всі розуміли неминучість чемпіонства "россонері". Стефано Піолі бігав поруч з трибунами й куражився, Ібрагімовіч після виходу на заміну забив гол з навісу Леау (його скасували через офсайд), а тіфозі очікували на фінальний свисток. Зрештою, він зафіксував розгром Сассуоло.

Мілан завоював перше за 11 років Скудетто!