УКР РУС

Мілан розгромив Ювентус у битві за Лігу чемпіонів – провал Роналду, диво-гол Ребіча, повний крах Пірло

9 травня 2021 Читать на русском

Ювентус та Мілан закривали програму 35-го туру Серії А (0:3). Звіт про матч чемпіонату Італії читайте на "Футбол 24".

Матч і онлайн-трансляція Ювентус – Мілан стартував о 21:45 за Києвом. Туринці вперше з 2011 року не стали чемпіонами Італії, але зараз у команди Андреа Пірло зовсім інше завдання – "Стара синьйора" ризикує опинитися за межами зони ЛЧ, що стане повним провалом. На момент початку гри Ювентус і Мілан посідали 4 та 5 місця турнірної таблиці, маючи по 69 очок. У Наполі, який зіграв на матч більше, було 70 балів, а Аталанта після перемоги над Пармою з голом Руслана Маліновського мала 72 пункти. Відповідно, звітний матч ставав одним із вирішальних з точки зору розподілу лігочемпіонівських путівок.

Маліновський знову забив розкішний гол – Парма стала восьмою поспіль жертвою українця

У стартовому складі Мілана вийшов капітан Джанлуїджі Доннарумма, новим клубом якого може стати саме Ювентус. Також з'явився і Златан Ібрагімовіч, якому на протилежному клаптику поля протистояв Кріштіану Роналду – найкращий бомбардир Серії А.

Старт гри видався дуже гарячим. Але це втілилося не в кількість моментів, а у регулярні свистки арбітра – гравців обох команд не цуралися жорстко йти в єдиноборства. Юве подав кілька кутових, які не призвели до гостроти біля воріт Мілана. "Россонері" у стартовий відрізок гри обмежилися лише заблокованим ударом Ібрагімовіча та Браїма Діаса (неточно). Але і господарі не могли загострити ситуацію біля воріт Мілана, обмежившись великою кількістю безрезультатних прострілів та навісів. Роналду був абсолютно не помітним – головний бомбардир Юве банально випадав з гри.

Реальний шанс був у Джорджо К'єлліні на 30-й хвилині гри. Після чергової подачі з кута поля Доннарумма не дотягнувся до м'яча, а ветеран Юве метрів з семи пробив головою, але не влучив у порожню рамку! Мілан відповів реактивним проривом Тео Ернандеса, який увірвався у штрафний лівим флангом і прострілив на Ібру – Алекс Сандро випередив шведа. Ще один простріл Тео теж був небезпечним – Де Лігт ледь не зрізав м'яч у власні ворота.

Здавалося, що перший тайм завершиться логічними нулями, але в компенсований час Мілан забив. Щенсни вибив м'яч на Діаса після подачі Чалханоглу зі штрафного. Браїм обіграв Куадрадо і блискуче закрутив у дальній верхній кут. К'єлліні, який стояв на лінії воріт, зарадити не зумів. 0:1 на користь "россонері" перед самою перервою! Була підозра, що іспанець підіграв собі рукою, але Паоло Валері зарахував гол, який став головним моментом відверто нуднуватого першого тайму.

Другий тайм розпочався з удару Бентанкура, який парирував Доннарумма. Діас пробивав по воротах Юве і влучив у виставлену руку К'єлліні. Валері спершу не відреагував, але втрутився VAR. Головний арбітр особисто переглянув повтор і вказав на 11 метрів. До м'яча підійшов Франк Кессьє, з ударом якого впорався Щенсни! П'ятий незабитий пенальті Мілана в поточному чемпіонаті – лише Ейбар не забив стільки ж у топ-5 лігах Європи.

В середині другого тайму Златан Ібрагімовіч пошкодив коліно і змушений був залишити поле. Замість шведа вийшов Анте Ребіч. Лише на 68-й хвилині нагадав про себе Роналду, який неточно пробив з лівої в дальній кут.

На 78-й хвилині вимушена заміна спрацювала. Ребіч прийняв м'яч поблизу штрафного, розвернувся і як рукою поклав у дев'ятку. Заради цього варто було дивитися весь матч. Божевільний удар від хорватського форварда!!!

Ювентус поплив. На 82-й Томорі відправив третій м'яч у ворота Войцеха Щенсни. Захисник виграв верхову боротьбу у К'єлліні і вбив цвях у домовину "Старої синьйори". 0:3 – Пірло, Роналду та Ко опинилися в нокауті.

Мілан виграв битву за 6 очок та відірвався від Ювентуса на 3 пункти. "Россонері" набрали 72 пункти і обійшли Наполі, піднявшись на 3 місце Серії А. Ювентус тепер 5-й – 69 очок. В наступному турі команда Пірло (чи, може, вже не Пірло?) зіграє з Сассуоло. Мілан поміряється силами з Торіно.

Маліновський тероризує Італію та наближає ЛЧ – українець з фокусом Фігу продовжив неймовірну серію, Аталанта забила 5