УКР РУС

Мілан – Арсенал: 5 ключових факторів, які повинен врахувати Венгер, щоб спробувати врятувати сезон

8 березня 2018 Читать на русском

Центральним протистоянням 1/8 фіналу Ліги Європи, без сумніву, є дуель Мілана та Арсенала. Ці імена не загубились би і в Лізі чемпіонів. Судячи із форми команд, фаворитом є Мілан, але все вирішиться тільки на полі. "Футбол 24" виділяє головні моменти, які повинен врахувати Арсен Венгер для того, щоб зберегти шанси на тріумф хоча б у одному турнірі.

Протистояння проти Мілана – останній шанс Венгера та Арсенала врятувати провальний сезон. "Каноніри" програли фіналу Кубка англійської ліги та вилетіли з Кубка Англії. В АПЛ все наразі сумно – 13 очок відставання від 4 місця.

Тому лише перемога у Лізі Європи врятує поки що невдалий сезон для Арсенала. "Футбол 24" пропонує 5 факторів, на які повинен звернути увагу Арсен Венгер для того, щоб пройти грізного суперника.

1. Не варто недооцінювати Гаттузо

40-річний Дженнаро Гаттузо розпочав свою кар'єру на чолі Мілана не надто вдало. Точніше – зовсім невдало. У матчі з Беневенто, який до того поєдинку не набрав жодного очка, гол воротаря приніс андердогу нічию, після чого з Мілана та Гаттузо насміхалася мало не вся Італія.

Проте з часом Гаттузо змусив скептиків замовкнути. У 2018 році Мілан не зазнав жодної поразки, лише тричі зігравши внічию. Остання поразка "россонері" датована ще 23-м грудня 2017 року. До єврокубкової зони – рукою подати.

Антунеш забив один з найкрасивіших голів 1/8 фіналу Ліги Європи за версією УЄФА

Гаттузо дивує всіх – починаючи від гравців та керівництва Мілана та завершуючи Андрієм Шевченком, який не приховує задоволення роботою свого екс-одноклубника. Практично усі відзначають бойовий дух Мілана, яким так славився Гаттузо-гравець.

Враховуючи викладене, Венгеру точно не слід применшувати заслуг свого молодого (як для тренера) колеги.

2. Прогрес Бонуччі

Перехід одного з лідерів оборони Ювентуса спочатку не надто себе виправдовував. Бонуччі багато помилявся та припускався епічних фейлів.

Проте останнім часом Бонуччі суттєво додав. Це підтверджують і оцінки від італійських ЗМІ – за останні 2 місяці захисник отримує практично на бал вищу оцінку, ніж раніше. Мілан не пропускає вже 6 матчів поспіль – велика заслуга у цьому саме Леонардо.

3. Відродження Сусо

24-річний іспанець виступає за Мілан достатньо давно, проте саме цей сезон є одним із найкращих у кар'єрі іспанця. В активі Сусо вже 6 голів у Серії А – лише на 1 менше, ніж за весь минулий чемпіонат.

Гаттузо переважно використовує Сусо на його улюбленій позиції правого вінгера, а іспанець віддячує тренеру забитими голами та асистами. Коучу Арсенала слід добряче поламати голову, як нейтралізувати одну з головних ударних сил "россонері". Дати іспанцю час і простір – це практично гарантія вильоту з єврокубків.

4. Талановита молодь Мілана

Основним голкіпером Мілана вже третій сезон є 19-річний Джанлуїджі Доннарумма, який попри свій вік вже провів більше 100 матчів за Мілан.

Воротар є ласим шматком для багатьох топ-клубів Європи. Позаяк агентом юного портьєре є скандальновідомий Міно Райола, то відхід Доннарумми з Мілана вбачається справою часу. Проте зараз голкіпер є одним із лідерів нинішнього Мілана.

Інша юна зірка команди – донедавна невідомий широкому загалу Патрік Кутроне. В активі 20-річного нападника вже 14 голів у всіх турнірах. І це попри те, що форвард вважався лише 3-м кандидатом на вихід на поле після Калініча та Андре Сільви.

"Працювати, відпочивати і кохатися". Патрік Кутроне – суперстар Мілана, який рівняється на Шеву

Сам нападник зізнається, що мріє бути схожим на Шевченка. Є до чого прагнути і є над чим працювати.

5. Слабка форма самого Арсенала

"Каноніри" зазнали поразки у 4 матчах поспіль. А загалом у 2018 році Арсенал зазнав більше поразок у матчах всіх турнірів, ніж будь-яка інша команда АПЛ. Команду Венгера і самого тренера не критикує лише лінивий.

Критика лунає і на адресу зіркових новачків – Мхітаряна та Обамеянга. Венгеру необхідно терміново змінювати ситуацію, якщо 68-річний фахівець хоче допрацювати хоча б до завершення поточного сезону.