УКР РУС

Михайленко озвучив завдання і очковий штраф "Дніпра"

5 липня 2016 Читать на русском

Новий наставник "Дніпра" Дмитро Михайленко розповів про стан справ і майбутнє команди.

"Із тренерським штабом простіше, ніж з футболістами. Асистуватимуть мені екс-гравці "Дніпра" - Сергій Дирявка, який допомагав Миколі Павлову в "Іллічівці", і Артем Куслій. Воротарями займеться Валерій Городов.

Чи готова молодь з дубля до Прем'єр-ліги? Важке питання. Думаю, що зараз – з урахуванням скорочення до 12 клубів – чемпіонат України буде сильнішим за торішній. Пройти такий турнір вчорашніми резервістами виявиться майже непосильним завданням. Але якщо ми розбавимо молодь 5-6 досвідченими виконавцями, юним гравцям буде набагато легше долати стресові навантаження – наприклад, ігри з лідерами і виїзні матчі як такі. Будемо відверті, з абсолютного нуля зрілу гру не покажеш. На дорослішання у Прем'єр-лізі зазвичай йде 2-3 сезони.

Якщо скажу, що ситуація зрозуміла, і ми знаємо, в якому складі увійдемо в сезон, це буде неправдою. Є кілька гравців з чинними контрактами – ті ж Влад, Лучкевич, Блізніченко, але більшість досвідчених хлопців угоди з клубом не оновили. Чекаємо, чим саме вирішиться ця ситуація. Точніше, не чекаємо, а щодня працюємо. Позаяк "Дніпру" заборонили реєструвати нових гравців, придбати когось ми не можемо. Хіба що - втратити. У контрольних матчах беруть участь Політило, Назаренко, Кравченко. Ось їх контракти якраз закінчилися в червні.

Думаю, що з урахуванням того, що ми починаємо сезон з показником "мінус 9", наша доля – виживання в чистому вигляді. Керівники дотримуються тієї ж точки зору", – зізнався Михайленко.

Нагадаємо, услід за Маркевичем "Дніпро" покинули його помічники.

Зараз тренуються 17-18 дублерів, з першої команди "Дніпра" залишилися лічені одиниці, – Михайленко

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях