УКР РУС

"Ми весь день сидимо на старому балконі і "кайфуємо" від краси міста", - німці про Львів

8 червня 2012 Читать на русском

Американці ледве "видерлися на львівську ратушу і в шоці від неї і від дахів". А німці, які живуть навпроти Ратуші назвали львів’ян "шалено класними".

"Ми весь день сидимо на старому балконі і "кайфуємо" від краси міста. Нам люди кричать "Привіт!", - каже Нік.

Також німці зауважили, що у Львові "дешеве пиво" і дуже гарні дівчата. "Ми гуляємо ще з вчорашнього відкриття фан-зони. Мали лягти спати в 1-2 ночі, щоб мати сили завтра. Але не змогли. Ваші кав’ярні працюють цілодобово, дуже смачна кухня, і святкова атмосфера", - каже житель Мюнхена, Томас (20 р.).

А навпроти Ратуші поселилися 4 фани із Франкфурта, які тут житимуть 11 днів. "Ми маємо квитки на всі матчі збірної Німеччини у Львові. Коли ми відпочиваємо на балконі, всі дивляться на нас, кричать "Привіт". Сьогодні нам подарували прапор Львова. Ми його повісили на балкон", - каже Нік (24р.). Повідомили у медіа-центрі "Львів 2012".

Зараз Львовом гуляють німці, португальці, данці, англійці, голландці, американці. Фан-голландець приїхав своїм авто з коханою дівчиною і вони взяли із собою велосипеди: "Мені так краще, гарна погода. Та й хіба я з авто побачу ті всі ваші гарні будинки"?

"Я взагалі не розумію, як так сталося!? Чому ми тут не були раніше!? Це справжня Європа! У вас англомовні вказівники, мене розуміють люди, і взагалі, па-па, бо ми їдемо пробувати ваш борщ", - каже Джина.

Ендрю із США ледве видерся на Ратушу: "Дуже люблю футбол і спеціально приїхав до вас, бачив в інтернеті гарні фото. Найбільше справила на мене враження Ратуша. У нас в Міннесоті, з відки я родом, такого немає. Я обов’язково привезу сюди друзів, щоб показати їм дахи Львова".

Штефан з Польщі у Львові другий раз. "Я кілька років назад вже був в Львові, відтоді місто стало ще гарнішим, більш сучаснішим".

У Львові на площі Ринок вже працює німецьке фан-посольство. Артем, працівник фан-посольства каже, що в кого поки немає жодних проблем. Всі спокійно доїхали, недорого поселилися. "Сюжети про Львів в німецьких медіа – не збігаються з реальністю".

Вражені іноземці, що у Львові в кав’ярнях всюди є wi-fi. "Я не очікував! Мій iPhone, де б я не був, ловить wi-fi. Ви тут що, в он-лайні живете? О, зараз подзвоню другу по skype", - каже англієць Марк, приїхав до Львова на 3 дні з друзями.

"У вас такі класні смайлики на стовпах висять. Що це означає? Ви багато усміхаєтесь!", - питає про програму "Привітне місто" німець Йорґ.

Ресторатори кажуть, що в основному замовляють пиво і дивуються, що воно дуже дешеве. Дуже усім подобається борщ. А от вареники – не всім.