УКР РУС

"Ми пограбували дітей": про що Джіджі Буффон шкодуватиме до кінця свого життя і хто встав у ряд з Роналдо, Індзагі та Батістутою

30 грудня 2017 Читать на русском

Голкіпер Ювентуса Джанлуїджі Буффон дав інтерв'ю виданням Der Spiegel та The Mirror.

Про велике розчарування, ДНК і повернення

Я розчарований тим, що Мундіаль пройде повз мене. Мабуть, шкодуватиму про це до кінця свого життя. Зокрема, й тому, що ми поцупили в дітей емоції, які приносить Чемпіонат світу. Дратує і те, що я не зіграю з деякими партнерами, з якими ділю на полі радість і смуток понад 10 років. Було б приємно пережити чергові незабутні моменти з такими гравцями, як Барцальї та Де Россі. Однак ні це розчарування, ні біль після фіналу в Кардіффі не змінять моєї оцінки пригоди з футболом. Я задоволений тим, чого досягнув за цей час.

6 найпам'ятніших матчів Джанлуїджі Буффона у збірній Італії

Італія завжди показувала, що здатна повертатись після великих поразок. Після жахливого ЧС-2010 був фінал Євро-2012. У 2014-му нас чекало нове розчарування на Чемпіонаті світу, але через два роки ми поступились Німеччині тільки по пенальті.

Наше ДНК – незмінне. Ми залишаємось бійцями, але цього може бути недостатньо, коли не вистачає таланту. Останнім часом нам не вистачало гравця найвищого класу. А раніше у нас були таланти рівня Андреа Пірло, Роберто Баджо, Франческо Тотті, Алессандро Дель П'єро.

Таємниця Ювентуса

Трансфер з Парми за рекордну суму? Секретом Ювентуса є те, що це клуб із важливими цінностями, які передаються. Це йде від власників, родини Аньєллі, їхнього способу роботи, життя, підходу до спорту. Перші кілька місяців тут у 2001-му здавались мені просто фантастичними. Я почувався, ніби живу в іншому світі. Все робилось на найвищому рівні професіоналізму, що приводить до розвитку.

Буффон: Я готовий допомогти Ювентусу навіть у 80 років

Мануель Нойєр

Це воротар топ-класу. Нойєр – унікальний у грі ногами, а до цього додається ще й відмінна реакція. Я багато років казав, що він один із найкращих голкіперів, якщо не найкращий.

Харрі Кейн і протистояння найкращому в ЛЧ

Це один із найкращий страйкерів Європи, безсумнівно. Є деякі речі, яким ви ніколи не зможете навчитись, навіть якщо працюватимете дуже важко. Цей природній інстинкт голеадора для мене є талантом, з якими народжуються. Роками я помічав, що Роналдо, Кріштіану Роналду, Піппо Індзагі, Габріель Батістута мають цей інстинкт, який змушує воротарів страждати. І, звичайно, Харрі Кейн також ним володіє.

Протягом моєї кар'єри я завжди хотів перевірити себе на фоні найкращих бомбардирів. І Харрі є одним із них. У мене завжди було ставлення, що я не боюсь грати проти найкращих. Більше того, я поважаю їх і хочу протистояти їм (дуель Ювентус – Тоттенхе відбудеться в 1/8 Ліги чемпіонів 2017/18, – прим. "Футбол 24"). Це один з найбільших викликів кар'єри на високому рівні, і я завжди насолоджувався цим.

Нас чекають 2 важкі матчі проти Тоттенхема. Ми це усвідомлюємо. Але не тільки Кейн буде великою загрозою. Традиційно моєю мрією залишається виграти Лігу чемпіонів. Це залишається великою амбіцією, але я не відчуваю серйозного тиску через неї.

Харрі Кейн – чому ураганний хлопець, який посоромив Мессі та елітну компанію, заслужив на невичерпну симпатію