УКР РУС

"Ми не знаємо, чого від Марлоса вимагав Шевченко". Олександр Севідов – про матч Косово – Україна і вирішальну битву з Хорватією

7 жовтня 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

Екс-наставник Маріуполя прокоментував для "Футбол 24" перемогу збірної України над Косово (2:0) у 9 турі відбіркового циклу ЧС-2018.

– Не відбулося нічого такого, чого не повинно було відбутися, – вважає Олександр Севідов. – Матч мене нічим не здивував. Наша збірна – сильніша, і вона перемогла.

– Кравець та Ордець перебрали "гірчичників", тож у вирішальному матчі з Хорватією не зіграють. Наскільки це відчутна втрата для збірної України?

– Якщо Ракицький одужає і відновиться до цього матчу, то, на мою думку, ніяких втрат ми не відчуємо.

– Відбувся дебют Марлоса. Як вам його гра у футболці збірної України?

– На мій погляд, це дещо інша позиція та інший футбол, ніж у Шахтарі. Ми не знаємо, чого від Марлоса вимагав Андрій Шевченко. Але, зрештою, те, що він – гравець високого рівня, Марлос вчора продемонстрував.

– І все ж вчора українці зіграли не ідеально. Які позиції не впоралися із своїм завданням?

– Я не думаю, що варто когось критикувати. Що ближчим є фініш турніру, то важче грати – дається взнаки психологічний тиск на нашу збірну, який сягає просто колосальних масштабів. Тому всі думки – про наступний матч.

Диво нам не допоможе, але у всякому випадку потрібно сподіватися, що команда вийде у Києві, як на останній бій. Усі футболісти вже підтвердили це у своїх інтерв’ю. Тому надіюся, що нам вдасться стрибнути вище голови, обіграти Хорватію і поборотися за путівку на чемпіонат світу.

– У хорватів – серйозні проблеми. Брозовіч і Манджукіч травмувалися у матчі з Фінляндією, а головний тренер Чачіч – звільнений з посади. Така важка ситуація у таборі суперника – плюс для нас?

– Для нас, вважаю, абсолютно байдуже, що відбувається у хорватів. У них – сильна команда, і я впевнений, що вони знайдуть ким замінити травмованих гравців. Щодо тренера Чачіча – це наших футболістів узагалі не повинно стосуватися. Це винятково проблеми Хорватії.

При цьому, не думаю, що негатив якось позначиться на їхній грі. Адже вирішується доля поїздки на Мундіаль, який може виявитися останнім для багатьох хорватських футболістів. Понеділковий матч стане колосальним дійством. Дуже хочеться, щоб наші хлопці продемонстрували хорошу гру, а далі… Як то кажуть, це – футбол.

Сторінка автора у Facebook

"Марлос поки виглядає білою вороною". Феєрична реакція соцмереж на матч Косово – Україна

Косово – Україна: 4 головні підсумки переможного матчу, який зберіг шанси на ЧС-2018