УКР РУС

"Ми боротимемося лише на полі та не будемо ділити територію чи Чорноморський флот", – ретро-коментар екс-президента ФФУ

25 вересня 2018 Читать на русском

У мережі з'явився сюжет, присвячений матчу Ліги чемпіонів Динамо – Спартак у 1994 році. Відео завершується цікавим коментарем тодішнього очільника ФФУ Віктора Баннікова.

Сюжет програми "Гол" у вересні 1994 року був присвячений виїзду вболівальників московського Спартака на матч Ліги чемпіонів проти київського Динамо.

В кінці репортажу містяться кадри підготовки НСК Олімпійський до поєдинку, а також короткий коментар тодішнього керівника ФФУ Віктора Баннікова. Особливо іронічно звучать ці слова зараз, у 2018 році.

"Ви, шановні панове, нас тягнете знову кудись назад". Як перший президент ФФУ Банніков протистояв Маркевичу, Буряку, Павлову і Яремченку

"Ми засумували за тим футболом, який у нас був. Попри те, що нас розділили політики, ми знову об'єднуємось. Ми будемо зустрічатись та боротися лише на футбольному полі та не будемо ділити територію якоїсь країни чи Чорноморський флот", – сказав Банніков.

Російський футбольний союз поскаржиться у ФІФА та УЄФА на лозунг "Слава Україні"

* Віктор Банніков – колишній голкіпер Динамо, Торпедо Москва та збірної СРСР. Президент та пізніше віце-президент ФФУ (очолював Федерацію у 1991-1996 рр.). Помер у 2001 році. Зараз іменем Баннікова названий один з київських стадіонів, а також проводяться турніри в пам'ять про екс-голкіпера.