УКР РУС

Мхітарян допомагає "джмелям" здобути Суперкубок Німеччини. "Борусія" - "Баварія" - 2:0. ВІДЕО

13 серпня 2014 Читать на русском

У Дортмунді на "Зігналь Ідуна Парк" місцева "Борусія" та мюнхенська "Баварія" відкрили німецький футбольний сезон матчем за Суперкубок.

До початку зустрічі на рахунку обох команд було по чотири Суперкубки, тому потенційний переможець міг вирватися на першу сходинку в історичній класифікації. І цим щасливчиком виявилася "Борусія".

Небезпечніше розпочала "Баварія", яка могла відкривати рахунок вже на 3-й хвилині, однак Лангерак впорався із ударом Шачірі з лінії карного майданчика. Після цього ініціатива повністю перейшла на бік "джмелів", які були винагороджені за свої старання на 23-й хвилині. Мхітарян, опинившись першим на відскоку м'яча, потужним ударом без шансів розстріляв Нойєра. Останній, до слова, зробив все, щоб рахунок не став розгромним, ще в першому таймі рятуючи свою команду після ударів Мхітаряна, Келя та Обамеянга. До всіх бід мюнхенського гранда додалася і травма Мартінеса, який за підозрою отримав розрив хрестоподібних зв'язок.

Після перерви "джмелі" просто таки домінували на футбольному полі, раз по раз тероризуючи ворота Нойєра, і другий м'яч не змусив себе довго чекати. На 62-й хвилині Піщек виконав класну навісну передачу з правого флангу, а Обамеянг, злетівши у повітря, головою вколотив шкіряного у сітку воріт. До завершення матчу Мюнхен запам'ятався лише непоганим моментом Лєвандовскі, який не зумів переграти Лангерака у ближньому бою.

У підсумку Клопп повністю переграє Гвардіолу і "Борусія" заслужено здобуває перший трофей у сезоні.

Склади команд:

"Борусія": Лангерак, Піщек, Сократіс, Гінтер, Шмельцер (Дурм, 46), Кірх (Бендер, 85), Кель, Хоффман, Мхітарян, Обамеянг (Рамос, 63), Іммобіле

"Баварія": Нойєр, Боатенг, Мартінес (Данте, 31), Алаба, Роде, Гаудіно, Хьойберг (Гьотце, 59), Бернат, Мюллер (Лам, 46), Шачірі, Лєвандовскі

"Борусія" - "Баварія" - 2:0

Голи: Мхітарян, 23, Обамеянг, 62