УКР РУС

Мхітарян чекає на подарунок від Кононова. Анонс 4 туру Ліги Європи

5 листопада 2015 Читать на русском

«Футбол 24» розповідає про матчі 4-го туру групового етапу Ліги Європи.

Група А

 «Селтік» - «Мольде» - 20:00

Чемпіони Норвегії продовжують лідирувати, і якщо вони переможуть, а «Фенербахче» своєю чергою здолає «Аякс», тоді стадія плей-офф для підопічних Оле Гуннара Сульшера забезпечена. А шотландці, яких, до слова, тренує ще один норвежець Ронні Дейла, можуть втратити будь які шанси на продовження боротьби. Відзначимо, що «кельти» не програвали в п’яти домашніх матчах, а до 1/16 фіналу востаннє виходили минулого сезону. Проте цього разу їх шанси видаються досить примарними, оскільки «Селтік» після 3 турів до свого активу записав лише дві нічиїх і наразі займає останнє місце.

«Аякс» - «Фенербахче» - 20:00

Якщо подивитися на склад учасників групи, то, здавалося б, що лідирувати мали б саме ці 2 команди, оскільки влітку вони ще брали участь в 3-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. Щоправда турки, здобувши мінімальну перемогу над голландцями (1:0) в минулому турі, все ж займають другу сходинку. Натомість аяксиди випереджають останній «Селтік» лише за додатковими показниками. Щодо цікавинок протистояння, то «Фенербахче» перемагав лише одного разу в 7-ми виїзних матчах в рамках європейських клубних турнірів, а «Аякс» під час всіх своїх кампаній в рамках Ліги Європи / Кубку УЄФА завжди виходив до стадії плей-офф.

Група B

«Рубін» - «Ліверпуль» - 20:00

Одне з найцікавіших протистоянь 4-го туру: Марко Девіч знову намагатиметься завадити Юргену Клоппу здобути першу перемогу в єврокубках на тренерському містку «червоних». А статистика поки на боці «Рубіна», оскільки російська команда цього сезону на європейській арені ще жодного разу не програвала вдома. Крім того, росіяни тричі брали участь в другому за престижністю клубному турнірі Старого Світу та тричі виходила з групи. Щоправда зараз казанці займають останню сходинку, проте від другого «Ліверпуля» їх відділяє лише 1 бал. До слова, мерсисайдці всі свої матчі в групі зводили до нічиїх.

«Сьйон» - «Бордо» - 20:00

Швейцарці впевнено лідирують з 7 очками в активі та наразі є єдиною командою в групі, яка записала до свого активу перемоги, а їх було аж 2. У разі перемоги «Сьйон» забезпечить собі місце серед 32 найкращих клубів. Французи ж зараз йдуть третіми з 2 очками в активі, проте у разі перемоги у них з’являться непогані шанси зачепитися за місце під сонцем.

Група С

«Краснодар» - ПАОК – 20:00

Підопічні Олега Кононова в 9-ти єврокубкових матчах на своєму полі програли лише одного разу, натомість греки в групі зі всіма командами розписували мирові. Це певною мірою і дозволило ПАОКу стати одним з найкращих захистів ЛЄ сезону 2015/16, оскільки він пропустив лише один м’яч. До слова, звітне протистояння стане для Ігора Тудора 150-м на євроарені. Щодо турнірної таблиці, то команди там займають другу та третю сходинку відповідно з різницею в одне очко, відтак перемога в цій грі відкриє для обох непогані перспективи в боротьбі за друге місце.

«Борусія» Дортмунд – «Габала» - 20:00

Беззаперечний лідер приймає явного аутсайдера. Вже після цього туру дортмундці зможуть забезпечити собі вихід в наступну стадію, але для цього в паралельній грі «Краснодару» потрібно перемогти ПАОК. До речі, за тренерства Томаса Тухеля «Борусія» ще жодного разу не програвала в Лізі Європи, а в трьох поєдинках гравці «джмелів» відзначалися хет-триками. Щодо команди Романа Григорчука, то це для них лише друга єврокубкова кампанія. Варте уваги і те, що на наступний день після матчу українцю Олексієві Гаю, який захищає кольори габалинців, виповниться 33, відтак немалий український десант в азербайджанському клубі захоче його привітати позитивним результатом.

Група D

«Наполі» - «Мідтьюлланд» - 20:00

В цьому матчі зустрінуться лідери групи. Неаполітанці, які є найкращою за результативністю та за оборонними діями командою поточного сезону Ліги Європи, у разі перемоги після цього туру зможуть гарантувати собі місце в 1/16 фіналу. Щоправда і данці можуть там опинитися, якщо в паралельному матчі буде зафіксовано нічию.  

«Брюгге» - «Легія» - 20:00

Обидві команди ще зовсім нещодавно протистояли українським клубам – бельгійці весною зустрічалися з дніпропетровським «Дніпром» в чвертьфіналі Ліги Європи, а варшав’яни влітку не пустили «Зорю» до групового раунду. Наразі ж команди займають останні місця в групі та мають лише по одному очку в активі. Крім того, поляки два своїх попередніх матчі в Бельгії програли, і цього сезону вже після 4-го туру можуть припинити боротьбу за вихід до наступного раунду. Не кращі справа і у бельгійців, які відзначаються найслабкішою обороною Ліги (в перших 3 поєдинках пропустили 9 голів).

Група E

«Динамо» Мінськ – «Вільяреал» - 20:00

Білоруси в 3-х попередніх турах зазнавали поразок, тому перемога над іспанцями збереже для них теоретичні шанси на прохід до стадії  плей-офф. Однак це буде зробити непросто, оскільки «Жовта Субмарина» у всіх своїх матчах з представниками наших сусідів перемагала. Щодо турнірної таблиці, то «Вільяреал» займає другу сходинку та відстає від лідера на 3 пункти, а «динамівці» поки останні.

«Вікторія» Пльзень – «Рапід» Відень – 20:00

Віденці лідирують в групі з максимальним результатом – 3 перемоги за 3 тури. У разі ще однієї вікторії вони гарантують собі місце в наступному раунді. Чехи ж займають третю сходинку з однією перемогою в активі та відстають від другого «Вільяреала» на 3 очки, тому для продовження боротьби їх влаштує також лише перемога.

Група F

«Марсель» - «Брага» - 20:00

Зустрічаються перша та третя команди групи. У португальців настрій дещо кращий, оскільки вони впевнено лідирують, маючи 9 очок після 3-х турів, і у разі перемоги забезпечать собі єврокубкову весну. Крім того, «Марсель» за 8 останніх зустрічей жодного разу не вигравав у португальських команд. На груповому етапі поточного розіграшу ЛЄ французи здобули лише одну перемогу, однак від другого місця їх відділяє всього 1 пункт.

«Гронінген» - «Слован» Ліберец – 20:00

Чехи йдуть другими з 4 очками та мають непогані шанси зачепитися за 1/16 фіналу. Натомість їх суперник у разі поразки вище 3-го місця не підніметься. До слова, в 7 останніх матчах на євроарені у «Гронінгена» не було жодної перемоги. «Слован» своєю чергою в цьому сезоні перемагав у всіх 3-х виїзних іграх.

Група G

«Русенборг» - «Лаціо» - 22:05

Зустрічається лідер та остання команда групи. Римляни ще жодного разу не програвали, однак всі виїзні ігри для них завершувалися нічиїми. Зовсім протилежна ситуація у норвежців – жодної перемоги та 1 нічия за 3 тури.

«Сент-Етьєн» - «Дніпро» - 22:05

Про все найцікавіше, що передувало цій грі, читайте в окремому анонсі.

Група H

«Бешикташ» - «Локомотив» Москва – 18:00

Зустрічаються лідери групи – у «Локомотива» 7 очок, у «Бешикташа» - 5. У разі перемоги москвичі гарантують собі путівку до 1/16 фіналу. Турки та росіяни в групі ще жодного разу не програвали.

«Скендербеу» - «Спортінг» Лісабон – 22:05

Албанці – явні аутсайдери з 0 очків. Натомість лісабонці набрали 4 та мають непогані шанси поборотися за місце серед 32 найкращих команд. Щоправда в останніх 16 виїзних іграх португальці не здобули жодної перемоги.

Група I

«Белененсеш» - «Базель» - 22:05

Швейцарці поки лідирують, однак випереджають третіх португальців лише на 2 очки, відтак після цієї гри може змінитися розташування команд в турнірній таблиці.

«Лех» - «Фіорентина» - 22:05

Після поразки від поляків в попередньому турі дещо сенсаційне останнє місце наразі займають італійці, однак відстають лише на 1 пункт від 2-го «Леха». Відтак вся боротьба ще попереду, і після цього туру ситуація в групі кардинально може змінитися.

Група J

«Карабах» - «Монако» - 18:00

Нехай Вас не водить в оману, що аутсайдер зустрічається з лідером, оскільки між командами лише 2 бали різниці. До слова, «Карабах» ще не зазнав жодної поразки в домашніх матчах. Монегаски своєю чергою можуть похвалитися таким досягненням щодо матчів в групі.

«Тоттенхем» - «Андерлехт» - 22:05

Бельгійці з англійцями відстають від 1-го місця лише на 1 очко. Варто зазначити, що «шпори» в 6 останніх домашніх іграх не зазнали жодної поразки, натомість бельгійці за 12 останніх виїзних ігор не перемагали англійські команди. Варте уваги і те, що в «Тоттенхемі» грає 4 бельгійці.

Група K

«Спарта» - «Шальке» - 22:05

Поєдинок першої та другої команд, яких відділяє 2 очки. До слова, німці здобували перемоги в 3-х останніх виїзних іграх на євроарені, одна з яких була над мадридським «Реалом».

«Астерас» - АПОЕЛ – 22:05

Поразка для греків означатиме припинення боротьби за путівку до 1/16, натомість у кіпріотів зберігаються непогані шанси її здобути, оскільки від 2-го місця їх відділяє 2 очки, а від 1-го – 4. До слова, на євроарені «Астерас» не може здобути перемогу вже протягом 7 ігор.

Група L

«Атлетік» - «Партизан» - 22:05

Нас очікує досить цікаве протистояння лідерів групи, в активі яких рівна кількість очок – по 6. До слова, баски в цьому сезоні на європейській арені перемагали в усіх 3 домашніх матчах. Серби своєю чергою перемогли лише в 2-х перших іграх в групі.

«Аугсбург» - АЗ – 22:05

Хоч ці команди і займають останні місця, однак відстають від лідерів лише на 3 очки, відтак вони мають непогані шанси зачепитися за місце серед 32 найкращих команд. До слова, в трьох попередніх виїзних матчах голландці забивали двічі.

Андрій Шляхтін, Футбол 24