УКР РУС

Мхітарян - найкращий в Україні. "Шахтар" - "Таврія" - 5:0. ВІДЕО

11 травня 2013 Читать на русском

Здавалося б, з турнірної точки зору цей матч нічого не вирішує, але...

Перед 38 тисячами уболівальників, з Ахметовим та Жадсоном, який завітав у гості, на трибунах, гравці “Шахтаря” не стали відкладати справи у довгу шухляду. Вже на 7-й хвилині Коста пробивав по воротах, м'яч, зрикошетивши від спини Едуардо дезорієнтував Кахрімана і влетів у ворота “Таврії”.

Загалом у ці ворота до 38-ї хвилини ще не один гол міг влетіти, але Тейшейра та Мхітарян пробачали суперників. Особливо хочеться згадати про Мхітаряна, який ніяк не міг забити свого рекордного голу (найбільше за сезон в чемпіонаті України”). А ні, про Генріха пізніше, бо спочатку...

Тейшейра на вже згаданій 38-й хвилині виправився за помилки, пробивши під дальню стійку. А ще за дві хвилини Майкон зробив рахунок розгромним. На цьому команди пішли у роздягальню.

Було помітно, що на другий тайм гравці “Таврії” вийшли серйозно налаштованими. Вочевидь, відбулася серйозна розмова з Олегом Лужним. І гості дійсно старалися, намагалися давати менше простору суперникам, та їхні старання виявилися марними.

“Шахтар” і надалі володів колосальною перевагою, але голу у другій половині зустрічі довелося чекати до 74-ї хвилини. І тут сталося!!! Тейшейра вивів Мхітаряна на ударну позицію і той забив свій 23-й гол. Більше за сезон в чемпіонаті України не забивав ніхто. Та цього Генріху було мало - на 79-й господарі отримали право на пенальті і вірменин наблизив себе до рекорду Старухіна (найбільше голів за сезон за “Шахтар” - 26). Більше голів у цій грі забито не було.

Грі, про яку Вам в деталях розповість наша текстова онлайн-трансляція “Шахтар” - “Таврія”.

“Шахтар” - “Таврія” - 5:0 (3:0)

Голи: Коста, 7, Тейшейра, 38, Майкон, 41, Мхітарян, 74, 79 (з пен.)

(СКЛАДИ)