УКР РУС

МФК "Миколаїв" проведе розслідування щодо матчів з "Олександрією" та "Буковиною"

9 грудня 2015 Читать на русском

Муніципальний футбольний клуб "Миколаїв" ініціює проведення службового розслідування з приводу матчів проти ПФК "Олександрія" та ФК "Буковина".

Про це йдеться в заяві, яку опублікували на офіційному сайті клубу.

"Колектив МФК "Миколаїв" з великим інтересом подивився в ефірі телеканалу "2+2" програму "Профутбол", присвячену розслідуванню підозрілих матчів в професійному футболі України. Ми щиро вдячні ведучому програми Ігорю Циганику і всьому творчому колективу програми за принципову і категоричну позицію, спрямовану на викриття і викорінювання з нашого футболу таких ганебних явищ, як договірні матчі або матчів, зіграних в інтересах букмекерського бізнесу. Особливо надихає той факт, що за ініціативою телепрограми окремі футбольні клуби країни прийняли рішення про відрахування і подальшу дискваліфікацію футболістів, які безпосередньо причетні до участі в нечесних матчах.

На проведеній нараді керівництва МФК "Миколаїв" прийнято рішення про проведення власного розслідування обставин двох ігор за участю нашої команди, за які рішенням КДК ФФУ на наш клуб накладені дисциплінарні санкції. Ми маємо намір запросити для співбесід і встановлення обставин всіх футболістів, які брали участь у матчах, а також представників тренерського штабу. Вже зараз ми маємо інформацію, яка підтверджує нечесний характер проведених ігор, нам відомі деякі імена, які заплямували себе в статусі професійних футболістів. Сподіваємося, що подальше розслідування допоможе встановити абсолютно всіх причетних до брудних махінацій, які зганьбили честь клубу і всього миколаївського футболу. Про результати нашого розслідування ми маємо намір проінформувати футбольну громадськість України. І будемо вимагати максимального, в рамках чинного законодавства, покарання винних.

Зі свого боку ще раз нагадуємо: чинне керівництво клубу, тренерський склад і колектив футбольної команди не мають ні найменшого стосунку до подій, які кинули тінь на честь та ділову репутацію МФК "Миколаїв". Ми підтримуємо прийнятий 3 грудня 2015 Закон України "Про запобігання впливу корупційних правопорушень на результати офіційних спортивних змагань". І докладемо всіх зусиль, щоб допомогти очищенню українського футболу від ганебних явищ, які мали місце, на превеликий жаль, і в діяльності нашого клубу". - інформує офіційний сайт МФК "Миколаїв".

Читайте також:

"Гроші перерахували на картку матері". За що гравець"Миколаєва" Купрій отримав річну дискваліфікацію

МФК "Миколаїв": Рішення щодо договірних матчів ФФУ ухвалила з порушенням процедури

Гравця МФК "Миколаїв" за нечесні дії КДК ФФУ відсторонив від футболу на тривалий термін