УКР РУС

"Металург" З - "Ворскла". 5 тур УПЛ. Анонс

15 серпня 2015 Читать на русском

Запорізький "Металург" у 5-му турі чемпіонату України прийме полтавську "Ворсклу".

17:00. Запоріжжя, стадіон "Славутич-Арена". ТВ-трансляція "2+2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Арбітр - Олександр Головков

Запорізька команда перебуває у далеко не найкращому стані. Розбалансований склад і безальтернативність стартової одинадцятки не дають змоги Анатолію Чанцеву поставити команді гру. Звісно, відсутність якісних гравців позначається на результатах "Металурга", однак запоріжці, таке враження, навіть не зацікавлені у підсиленні. Керівництво не домовилось про оренду талановитої молоді з "Шахтаря" чи "Дніпра", до прикладу, якщо вже не має грошей на повноцінні трансфери. З іншого боку, навіть у теперішньому вигляді "Металург" міг би хоча б на характері досягати результатів. Однак запоріжці не демонструють належної спортивної агресії на полі і деколи виглядають просто приреченими. Наразі запоріжці останні в турнірці з одним балом.

"Ворскла" розлютилась після прикрого вильоту з Ліги Європи. Команда Василя Сачка дала бій "Шахтарю" і вирвала у протистоянні з "гірниками" нічию, забивши на останніх секундах кожного з таймів. Хоча якість гри полтавців була дуже далекою від ідеальної. "Ворскляни" продемонстрували той самий запал і характер у критичній ситуації, який повністю відсутній у "Металурга". Звісно, з одного боку - це добре і полтавців можна похвалити, але грати кожен матч на характері і виривати перемоги чи нічиї дуже складно і не личить клубу з топ-п'ятірки, який має в першу чергу демонструвати певний клас гри. Наразі цього класу у "Ворскли" не помічається. Підбір виконавців у полтавського клубу досить непоганий, але помітно, що не всі гравці сприймають філософію головного тренера команди, що тягне за собою розбалансування у діях між ланками і невеличкий хаос у діях. "Ворскла" перед матчем має 4 очки і посідає дев'яту сходинку.

У "Ворскли" найголовнішою втратою є досвідчений оборонець і лідер захисту Арменд Даллку, який пропустить матч через дискваліфікацію. Втрата є дійсно суттєвою, адже, граючи навіть проти команд із самого низу турнірної таблиці у минулому сезоні без Даллку, у центрі захисту біля воріт "Ворскли" постійно виникали моменти і нейтралізувати їх вдавалось в основному зусиллями голкіпера. Запоріжцям не допоможе дискваліфікований Кулинич.

Цікаво, що в останніх трьох сезонах полтавська команда дуже легко розбирається з запоріжцями. У шести зустрічах в чемпіонаті України "Ворскла має стовідсотковий результат - шість перемог, причому з впевненою гольовою перевагою (2012/2013 - 4:0, 5:0; 2013/2014 - 1:0, 2:1; 2014/2015 - 3:0, 5:0).

Орієнтовні стартові склади команд

"Металург": Старцев - Попов, Помазан, Лисицький, Каплієнко - Жураховський, Орелесі - Татарков, Гвілія, Юсов - Корнєв

"Ворскла": Ткаченко - Сімінін, Ткачук Є., Дитятьєв, Сапай - Скляр, Чеснаков - Турсунов, Шиндер, Громов - Ковпак

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Марк Копич, Футбол 24