УКР РУС

"Металург" З - "Металіст". 8 тур УПЛ. Анонс

19 вересня 2015 Читать на русском

В 8-му турі української Прем'єр-ліги запорізький "Металург" на "Славутич Арені" прийматиме харківський "Металіст".

19:30. Запоріжжя, стадіон "Славутич Арена". Телетрансляція на телеканалі "2+2". Текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Арбітр – Олександр Головков (Сєверодонецьк)

Звістка про припинення фінансування запорізького «Металурга» сколихнула футбольну громадськість, як грім серед ясного неба. Хоча до цього справи в запоріжців в турнірній таблиці йшли не дуже добре. Щоправда нічия з «Ворсклою» та непростий матч проти «Шахтаря» давали певні надії «металургам» принаймні залишитись в найвищому футбольному дивізіоні України. Можливо так воно і буде, оскільки власник запорізького клубу нещодавно заявив, що команда не припинить свого існування. А наразі ж ми маємо розгромну поразку від «Дніпра» в 7 турі.

Схожа ситуація і в «Металіста», який поступився «Шахтарю» із рахунком 0:5. Однак підопічні Олександра Севідова виглядають в українській першості пристойніше та й місце займають більш високе, однак не надто, оскільки лише 4 сходинки та 5 очок розділяють команди. Хоча на старті сезону харків'яни демонстрували досить непогані результати – перемога над «Карпатами» та нічия з «Зорею». А потім команда не брала своїх очок, оскільки навіть зі всіма своїми проблема вона може боротися за середину турнірки, а досить непогані виконавці за українськими мірками, які є у складі «Металіста», «жовто-синім» в цьому можуть допомогти. Щоправда на полях суперника харків'яни ще жодного разу в цьому році не перемагали, між іншим і в Запоріжжі весною. Крім того, зараз в «Металісті» спостерігається відсутність балансу в складі: центр півзахисту надто перенасичений, а кваліфікованих флангових гравців бракує.

Щодо самої гри, то в цій першості команди дуже багато пропустили – на двох аж 28 м'ячів за 8 турів, однак «Металіст» забивав більше – в середньому щоматчу. Відтак очікується дуже багато боротьби та маленька кількість голів. Явного фаворита в цьому протистоянні немає, проте деяка перевага все ж на боці харківського колективу. Найімовірніший підсумок поєдинку – нічия або перемога гостей із різницею в 1-2 м'ячі.

Пропустить цю гру Дмитро Рижук («Металіст»), який відбуває дискваліфікацію за червону картку в минулому турі. Серед решти гравців як у тієї, так і іншої команди особливих проблем немає. Проте, хто в якому стані зараз перебуває та чи готовий грати в основному складі, знають лише наставники обох команд.

Статистика матчів між суперниками:

Всього – тридцять чотири: +7 =9 -18; голи – 30:49

На своєму полі – сімнадцять: +5 =4 -8; голи – 13:22

Останні три сезони в Прем’єр-лізі: 2012/2013 – 1:3 (вдома) та 0:1 (в гостях); 2013/2014 – 0:3 та 2:3; 2014/2015 – 0:0 та 1:2

Орієнтовні склади команд:

"Металург" З: Старцев - Пашаєв, Лисицький, Кулинич, Каплієнко - Помазан, Гвілія - Татарков, Жураховський, Попов - Корнєв

"Металіст": Худжамов - Зубейко, Полянський, Курілов, Соболь - Рудика - Ковальчук, Довгий - Чурко, Льопа - Прийомов 

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Таблиця та результати УПЛ

Андрій Шляхтін, Футбол 24