УКР РУС

"Металіст" почав пошуки нового домашнього стадіону

13 листопада 2014 Читать на русском

Як повідомляє джерело, "Металіст" знову може наразитись на серйозні проблеми з проведенням матчів на домашній арені.

Нагадаємо, що ОСК "Металіст" знаходиться у власності міста, а клубом був укладений орендний договір до кінця цього року. Влітку клуб хотів знизити ціну на оренду, яка на той момент становила понад півмільйона гривень за матч, і ця цифра після тривалих переговорів була незначно знижена.

Зазначимо, що вартість оренди стадіонів у інших містах значно нижча, ніж на ОСК "Металіст". Наразі Харківський клуб має платити по 400 тисяч грн за матч.

До прикладу провести матч на столичному НСК "Олімпійський" коштує близько 300 тис грн (при місткості в 70 тис. глядачів), а вартість "Арени Львів", відповідно до заяв в пресі гендиректора стадіону Дениса Ринського становить всього 140 тис грн. Приблизно в цю ж суму обходяться і гри на стадіоні "Динамо" ім. В. Лобановського".

В теперішній ситуації керівництво "Металіста" продовжує і надалі боротися за зниження ціни на оренду стадіону. Але якщо цього досягти не вийде, то харківський клуб змушений буде шукати собі нову домашню арену, адже бюджет "Металіста" не витримає такого навантаження.

Додамо, що представники "Металіста" вже проінспектували стадіони "Сонячний" і "Динамо" у Харкові, а також стадіон "Метеор" (оренда - 80 тис грн за матч) у Дніпропетровську, як можливі варанти для проведення домашніх поєдинків.