УКР РУС

Металіст має борги щонайменше на 883 млн грн, борги з зарплати – мінімум на 846 млн грн

22 грудня 2017 Читать на русском

Харківський Металіст, який наразі проходить процедуру банкрутства, має борги мінімум на 883,5 млн грн, з яких понад 846 млн грн – невиплачена заробітна плата колишнім гравцям, тренерам та співробітникам клубу.

9 червня 2017 року ухвалою Господарського суду Харківської області розпочато процедуру банкрутства футбольного клубу Металіст Харків (ПАТ ФК Металіст), введено процедуру розпорядження майном боржника та призначено розпорядника майна.

ФК Металіст стає власністю держави по спецконфіскації майна Курченка, – Луценко

Згідно з процедурою, кредитори мали 30 днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство на те, щоб заявити грошові вимоги до боржника. Як відомо, серед цих кредиторів є колишні гравці клубу, тренери, співробітники, а також низка юридичних осіб, яким Металіст винен значні суми грошових коштів.

Найбільші борги з зарплати Металіста Сергія Курченка

Футбол 24 знайшов у Єдиному державному реєстрі 77 судових рішень, прийнятих 29-30 листопада 2017 року головою Господарського суду Харківської області Віталієм Усатим, якими призначені до розгляду 25 січня 2018 року заяви кредиторів.

Відповідно до існуючої інформації, рекордна сума боргу клубу олігарха-втікача Сергія Курченка по зарплаті становить 263 млн 179 тис. грн. Тільки прізвище цього кредитора, як і багатьох інших, у відкритому реєстрі не зазначається.

А ось на другому місці сенегальський захисник Папа Гуйє, який хоче отримати від Металіста майже 137 млн 827 тис. грн.

Окрім того, ще два кредитори подали позови на більше ніж 79 млн грн, ще є позови на 67,6 млн грн та 43,35 млн грн.

37 млн 733 тис. грн прагне стягнути з Металісту сербський воротар Владімір Дішленкович.

Ігор Кутепов, який ще влітку 2016 року тренував дитячу академію Металіста та зустрічався у Москві с Курченком, хоче стягнути з клубу заборгованість по заробітній платі в сумі 620 тис. грн та компенсацію втрати частини зарплати у зв'язку з порушенням строків її виплати в сумі 7541,78 грн та ще 620 тис. грн моральної шкоди.

Борги юридичним особам

Претензії до Металіста мають не лише фізичні особи. Так, Головне управління Державної фіскальної служби у Харківській області має намір отримати з клубу понад 17 млн грн.

Цікаво, що до цього процесу вирішила долучитися і кіпрська компанія Хенслі Кепітал Лімітед, яка виставила заборгованість на суму 12 млн 486 тис. грн. Єдиний нюанс, що саме ця компанія є головним засновником ТОВ Металіст ФК, стосовно якого, а також ПАТ ФК Металіст, ТОВ Металіст Холдинг, ТОВ Металіст – Арена у жовтні 2017 року були відкриті виконавчі провадження про застосування спецконфіскації з примусовим вилученням майна у власність держави за рішенням суду.

Трохи більше 5 млн грн Металіст винен комунальному підприємству "Обласний спортивний комплекс "Металіст", тобто однойменному стадіону.

Також клуб Курченка має борги перед компаніями Харківобленерго та Харківгаз Збут, Височанською селищною радою Харківської області.

Ярославський: Ніколи не відмовлявся від того, що можу повернути Металіст