УКР РУС

"Металіст": Або граємо за адекватну ціну в Харкові, або їдемо в інші міста

28 листопада 2014 Читать на русском

Хоча керівництво Харківської області знизили ціну на використання стадіону "Металістом", харківський клуб та облдержадміністрація продовжують переглядати умови використання клубом головного стадіону Харкова.

Нагадаємо, що через високу орендну плату "Металіст" почав шукати новий домашній стадіон, але днями в ХОДА заявили: як мінімум на матч з луганською "Зорею", який має відбутися в неділю, ціну за користування однойменним стадіоном для ФК "Металіст" знизили вдвічі, пояснивши таке рішення важким фінансовим становищем клубу.

В "Металісті" запевнили, що клуб не бідує, але не збирається платити за завищеними цінами.

"Це була наша добра воля. Насправді ж якість надаваних послуг не відповідала вартості, про що ми й повідомили в ОДА. Для порівняння, стадіон "Динамо" в Києві обійшовся нам у 200 тисяч, а на "Арені Львів" просять 225 тисяч. Ми поставили питання конкретно: або граємо за адекватну ціну в Харкові, або в інших містах", - пояснив гендиректор "Металіста" Олександр Нотченко.

Функціонер також повідомив, що в середині грудня керівники клубу та області сядуть за стіл переговорів, щоб обговорити цінову політику на весну. Окрім того ж клуб наполягатиме на тому, щоб КП ОСК "Металіст" раціональніше використовувало гроші, які платить клуб.

"Як показала практика, скільки б ми не платили, їм все мало. Навіть коли платили по 600 тисяч за матч, в КП все "проїдали", не вкладаючи гроші в ремонт стадіону, через що арена поступово занепадає", - підкреслив Нотченко.

В ОСК "Металіст" запевнили, що ледве зводять кінці з кінцями через великі поступки клубу у ціновій політиці. Мовляв, на зарплати та оплату компослуг спорткомплексу грошей і так не вистачало, а після чергової знижки підприємство і зовсім стане збитковим.