УКР РУС

"Металіст" - "Шахтар". 7 тур УПЛ. Анонс

11 вересня 2015 Читать на русском

11 вересня. 19:00. Харків, стадіон "Металіст". Арбітр: Євген Арановський

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн трансляція на сайті "Футбол 24".

Чемпіонат України після невеликої паузи повертається на рідні стадіони. Сьогодні Харківський "Металіст" у принциповому поєдинку прийматиме донецький "Шахтар". Наразі "Металіст" перебуває на 8 місці, і це далеко не той результат, на який розраховував Олександр Севідов після шести турів УПЛ. Втім, зважаючи на проблеми у таборі харківської команди, це ще не найгірший сценарій. Натомість "Шахтар" зараз перебуває на другій сходинці та відстає від "Динамо" на три очки. Відтак у випадку перемоги "гірники" зможуть принаймні на добу зрівнятися із киянами за кількістю залікових пунктів.

Відзначимо, що у той час, коли футболісти "Металіста" спокійно готувалися до цього поєдинку, кілька гравців "Шахтаря" провели виснажливий матч проти збірної Словаччини. Втім харків'янам не варто сподіватися на те, що це якось послабить гру донецької команди. Що може вплинути на гру команди Луческу, так це відсутність капітана. Через дискваліфікацію не зможе зіграти Даріо Срна, замість якого, швидше за все на полі з'явиться Василь Кобін. Натомість дисциплінарне покарання відбув В'ячеслав Шевчук, який зможе допомогти команді. Також у загальну групу повернувся Іван Ордець. Що стосується "Металіста", то команда перебуває у повній бойовій готовності, якщо так можна назвати теперішній стан харків'ян.

Ситуація склалася таким чином, що обом колективам необхідно перемагати. Проте, звичайно, завдання перед клубами стоять різні. Якщо "Шахтар" бореться за першу сходинку, то "Металіст" просто намагається покращити свої позиції, адже вболівальники не звикли до таких низьких результатів команди. Відтак сподіватимемося побачити сьогодні на полі цікаву гру у виконанні суперників та очікуємо у стартовому матчі туру великої кількості фанатів на трибунах.

Статистика матчів між суперниками:

Всього – тридцять шість: +2 =10 -24

Орієнтовні стартові склади

"Металіст": Погорілий - Рижук, Полянський, Путівцев, Соболь - Назаренко, Ковальчук - Чурко, Рудика, Бобко - Прийомов

"Шахтар": П'ятов - Кобін, Кучер, Ракицький, Шевчук - Фред, Степаненко - Марлос, Тейшейра, Тайсон - Едуардо

Юрій Шутка, Футбол 24