УКР РУС

"Металіст" - "Олександрія". Анонс

6 серпня 2011 Читать на русском

Нарешті відбудеться повернення харків’ян на рідний стадіон.

5 тур. 06.08.2011. 20.00. Харків, ОСК "Металіст". Пряма трансляція на телеканалі "2+2", текстова трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

Реконструкцію газону ОСК "Металіст" завершено. Відтепер бронзовий призер останніх п’яти чемпіонатів України буде власником одного з найкращих полів в Україні. Ще перед матчем з олександрійцями команда Маркевича провела передігрові тренування і гравцями команди було відзначено не тільки високу якість трав’яного покриття, а й те, що тепер новий газон сприятиме швидшому футболу, а для реактивних гравців “Металіста" це вкрай важливо.

Стосовно самого матчу, то тут варто врахувати старт "жовто-синіх" у Лізі Європи, який неминуче наближається. Вже за якихось два тижні "Металісту" доведеться зустрітись із французьким "Сошо" - досить сильним суперником на шляху до групового етапу Ліги Європи. Можна не побоятись і навіть сказати, що "Сошо" - це суперник рівня пізніх кваліфікаційних раундів Ліги чемпіонів. Тож для "Металіста", який так бажає виступати разом з "Шахтарем" у найпрестижнішому клубному турнірі Європи від України, варто проходити таких опонентів. Усі ми чудово пам’ятаємо, як "Баєр" на початку року принизив євроамбіції українського клубу. Та й взагалі, не потрапляння до групового раунду Ліги Європи стало б для Харкова, вже досвідченого бійця, великим ударом. Перший матч "Металіст" проти "Сошо" зіграє вдома, а значить потрібно буде забивати якнайбільше. І в таких матчах, як з "Олександрією", яка побудовує свою гру на щільному захисті і швидких контратаках, якраз і потрібно "тренуватись".

У "металістів" не найкращі спогади про "Олександрію". Ця команда ще в 2003 році, обігравши "Метал" на його полі, відправила харківську команду в першу лігу. Це вже потім команда тріумфально повернулась до еліти і почала нарощувати з кожним роком силу. Для колективу з Кіровоградщини, на відміну від "Металіста", за ці роки багато чого сталось. По-перше, "Олександрія" в той же сезон покинула вищу лігу разом з "Металістом" через банкротство. По-друге, клуб все ж відновили, він пройшов усі сходинки поступового підйому і от через вісім років повернувся до когорти найсильніших.

Команда Шарана, попри свою скромність, демонструє зрілий футбол. Команда добре вписалась в Прем’єр-лігу і на старті чемпіонату виглядає посильніше інших клубів. Єдина очевидна проблема олександрійців – слабка функціональна готовність. Команда помітно "підсідає" після 60-ї хвилини, що призводить до негативних результатів (згадуємо матчі з "Динамо" та "Зорею"). "Металіст" повинен з повною серйозністю підійти до поєдинку і звернути увагу на швидкісних гравців атаки "Олександрії" - Козоріза, Старенького, Тарґамадзе, Запорожана, які можуть завдати турбот будь-якій обороні. Тим більше, у харків’ян, схоже, ще досі присутній синдром домашніх ігрор. А можливо, з приходом захисника Торсільєрі, "синьо-жовті" заграють впевненіше у захисній лінії і цьому безладу нарешті настане кінець?..


Дискваліфікованих немає
Травмовані: Дишлєнкович, Бланко ("Металіст")

Команди в історії між собою зустрічались чотири рази: двічі перемагала "Олександрія", один раз "Металіст", ще одного разу команди розділили очки. "Олександрія" - одна з команд ,які мають позитивний баланс зустрічей з "Металістом". Крім них, це ще "Шахтар", "Дніпро" і "Динамо".

Прогноз: 3:0