УКР РУС

"Металіст" - "Карпати". 1 тур УПЛ. Анонс

18 липня 2015 Читать на русском

Сьогодні, 18 липня, відкривають для себе сезон харківський "Металіст" та львівські "Карпати".

"Металіст" - "Карпати"

17:00. Харків, стадіон ОСК "Металіст". ТВ-трансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн трансляція на сайті "Футбол 24"

Арбітр: Дердо Олександр (Іллічівськ)

Протистояння "Металіста" з "Карпатами" минулого сезону подарувало чимало яскравих емоцій. Команди були заряджені на боротьбу і помітний був градус принциповості матчу.

Наразі важко визначити фаворита поєдинку. Однак все ж "Карпати" мають бути набагато краще готовими до старту сезону, аніж харків'яни. Команда Ігора Йовічевіча ще у навесні показувала непоганий футбол у порівнянні з осіннім зразком. Прогрес у діях команди очевидний, до того ж набагато впевненіше на полі діє талановита "карпатівська" молодь.

У "Металіста" ситуація, м'яко кажучи, складна. На фоні фінансових негараздів і проблем із законом, потерпів значних змін склад команди. "Металіст" залишили усі легіонери, було набрано цілий ряд гравців у оренду, велика кількість футболістів досі не продовжила термін дії угоди з клубом. Одним словом склад "Металіста" наразі - це суцільна загадка. Однак до матчу ще є час і клуб може встигнути внести кілька прізвищ до заявки. Наразі поза заявкою у "Металіста" такі виконавці як, наприклад, Льопа і Довгий, які неодмінно підсилили б колектив. Наразі є великі питання щодо позиції форварда, на якій можуть зіграти Прийомов і Чурко, але єдиним номінальним нападником є Бєсєдін. Також цікаво, де Севідов бачить Нойка, який за природою є опорним хавом, але весь минулий сезон провів у донецькому "Металурзі" на фланзі оборони.

Позитивом для "Металіста" є прихід на тренерський місток Олександра Севідова, який точно не дасть гравцям грати на "півзігнутих" і демонструвати безвольну гру, як це було навесні минулого чемпіонату.

Фактом лишається те, що "Металіст" не готовий до чемпіонату. На зборах у Закарпатті команда грала лише з аматорськими колективами, склад лише формується і буде добиратись по ходу чемпіонату, на гравців чинить психологічний тиск невизначеність через клубні проблеми "Металіста".

У "Карпат" наразі єдина суттєва втрата - 18-річний талановитий атакувальний хавбек Мар'ян Швед не зіграє через пошкодження.

Швидше за все зміниться стиль гри "Металіста". Швидкого контролю м'яча зі комбінаціями, як і атакувальної гри від харків'ян ми навряд чи побачимо. Команда гратиме від оборони, сподіваючись на швидкісних гравців попереду, які зможуть втікти у контратаку.

У "Карпат" же ставка робитиметься на комбінаційність, короткий/середній пас, контроль м'яча. На літньому зборі команди дуже непогано демонструвала саме такий стиль гри.

Всього команди зіграли між собою 32 матчі: 17 перемог "Металіста", 5 перемог "Карпат", 10 нічиїх. У минулому сезоні команди двічі зіграли внічию - 0:0, 3:3.

Орієнтовні склади команд

"Металіст": Погорілий - Нойок, Курілов, Путівцев, Соболь - Рудика, Ковальчук - Бобко, Прийомов, Чурко - Бєсєдін.

"Карпати": Мисак - Костевич, Пластун, Гітченко, Мірошніченко - Чачуа, Даушвілі - Карноза, Голодюк, Худоб’як - Кожанов.

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи

Марк Копич, Футбол 24