УКР РУС

Металіст 1925 суттєво збільшить бюджет для дебютного виступу в УПЛ – Стороженко розкрив суму

10 червня 2021 Читать на русском

Голова наглядової ради харківського клубу Сергій Стороженко обіцяє фінансове підкріплення на новому рівні.

"Бюджет обов'язково збільшиться. Думаю, він буде не меншим ніж 2-3 млн доларів. Ми ще не рахували. Якщо ми говоримо про фінансові критерії ліцензування, то клуб повинен бути не збитковим і ліквідним. Це основне. Клуб повинен жити за коштами і показати, як він живе – від паперового бюджету до останньої дочірньої компанії, яка бере участь в інвестиціях клубу. Ми опублікували свій бюджет за минулий рік – це був єдиний рік, коли ми були в збитках. Але цей вплив пандемії, багато спонсорів втратили можливість платити за контрактами. Ми пішли на скорочення зарплат, як і в багатьох клубах світу.

Верес заявив одразу три стадіони для виступів в УПЛ

Завдання в УПЛ? Ми повинні дограти останній тур, провести збори засновників. На ньому ми заслухаємо звіти головного тренера, генерального директора, фінансового директора. Потім, коли будемо мати всі звіти на руках, обговоримо, яке завдання ставити в новому сезоні. Але з урахуванням того, що наступний чемпіонат в елітному дивізіоні представлятимуть 16 клубів, на мій погляд, ми повинні поставити завдання посісти 10-11 місце.

На початку цього сезону ми ставили завдання вийти в УПЛ з першого місця. У фейсбуці я опублікував пост з назвою "Завдання не виконано, мета досягнута". Ми виходимо з третього місця, хоча теоретично можемо стати і другими. Але не перші, а завдання було вийти в УПЛ з першого місця", – заявив Стороженко в інтерв'ю Tribuna.

Де Дзербі у Шахтарі ненадовго: конкуренція з Луческу, кілька тривожних моментів і останній шанс для Коноплянки