УКР РУС

Металіст 1925 розпочав внутрішнє розслідування стосовно безладів фанатів під час фіналу чемпіонату України серед аматорів

20 червня 2017 Читать на русском

Металіст 1925 виступив з офіційною заявою після того, як фанати команди зірвали фінал чемпіонату України серед аматорів, в якому харківський клуб зустрічався з Агробізнесом.

"В кінці матчу трапився інцидент, пов'язаний з безчинствами так званих "ультрас". Дії цих псевдо-уболівальників привели до вкрай негативних наслідків, грубих порушень громадського порядку та насильства. Матч був зірваний, а авторитету ФК Металіст 1925 завдано серйозної шкоди. У зв'язку з цим, відразу ж після матчу відбулося екстрене засідання загальних зборів засновників клубу.

Засновники ФК Металіст 1925 рішуче засуджують злісні хуліганські дії, вчинені на стадіоні фанатами харківського клубу і, як з'ясувалося в ході внутрішнього розслідування, "ультрас" інших клубів з різних міст. За попередніми даними служби безпеки Металіста 1925, на секторі, в якому повинні були розміщуватися харківські фанати, перебували жителі ще чотирьох міст України, які взяли участь в масових заворушеннях.

Металіст 1925 рішуче засуджує дії вандалів і футбольних екстремістів. Ми звертаємося до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням відкрити кримінальне провадження, дати оцінку хуліганському інциденту, виявити справжні мотиви організаторів і активних виконавців, а також зробити все можливе, щоб вони понесли передбачене чинним законодавством покарання.

Клуб не знімає з себе відповідальності за те, що трапилося, не сприймає подібну поведінку так званих "уболівальників" і застосує необхідні заходи, які будуть спрямовані на безумовне дотримання регламентних норм щодо попередження подібного в майбутньому.

Ми почали внутрішнє розслідування і разом із сумлінними активістами ГО "Ультрас Харків" хочемо виявити організаторів інциденту, зробивши все, щоб в подальшому подібне не повторилося. Ми не дамо можливості відвідувати стадіони всім, хто схильний до хуліганства і насильства.

Наш клуб приносить щирі вибачення всій футбольній України, всім уболівальникам, учасникам матчу і офіційним особам, які мимоволі стали свідками таких грубих та цинічних подій", – йдеться у заяві Металіста 1925 на офіційному сайті клубу.

Масове побоїще на "Олімпійському". Як фанати Металіста мстили за розгромну поразку в фіналі чемпіонату України серед аматорів

Фанати Металіста 1925 наркомани або обкурені, – власник Агробізнесу Собуцький