УКР РУС

Мессі включив в контракт з Барселоною пункт про незалежність Каталонії. Правда чи брехня?

5 січня 2018 Читать на русском

Політична ситуація в Каталонії позначилась і на головній зірці Барселони Лео Мессі, якому, схоже, довелось добряче помізкувати, перш ніж продовжувати контракт з клубом.

Таємний пункт в угоді Мессі

Видання El Mundo просто підірвало інформаційний простір Іспанії новиною про те, що у контракті Лео Мессі є пункт про незалежність Каталонії. Посилаючись на близькі до аргентинця джерела, видання стверджує, що Мессі так довго не підписував нову угоду з "блаугранас", бо чекав, як вирішиться політична ситуація у регіоні. 5-разовий володар "Золотого м'яча" не хотів стати заручником обставин, які не залежать від нього самого, та начебто гарантував безболісний відхід з Барси у разі здобуття Каталонією незалежності. Однак Лео пообіцяв босам клубу, що залишиться в команді, якщо ФІФА дасть дозвіл на її інтеграцію у чемпіонат Англії, Німеччини чи Франції.

Референдум у Каталонії: що чекає на Барселону та каталонський футбол

Барселона не спростовує

У каталонському гранді відмовились коментувати пункт про незалежність Каталонії в контракті Мессі, аргументуючи це конфіденційністю угоди. Втім Барселона також не спростувала інформацію, що такий пункт взагалі існує. Видання El Pais виришіло піти в обхід офіціозу та з власних джерел у таборі "блаугранас" дізналось, що Мессі дійсно включив в контракт певні умови щодо незалежності Каталонії. Які саме, не уточнюється, але після виходу у світ статті El Mundo не важко здогадатись, про що йде мова. Крім цього, El Pais повідомили, що Лео пішли назустріч, бо він "заслужив це своєю відданістю та неймовірним вкладом в успіхи клубу".

Чому Мессі не зможе грати в Ла Лізі

Іспанський закон про спорт автоматично виключить Барселону з чемпіонату Іспанії, якщо Каталонія здобуде незалежність:

Для участі своїх представників в офіційних видах спорту або змаганнях національного чи міжнародного масштабу, спортивні федерації автономних областей повинні бути об'єднані в іспанській федерації.

У республіці Каталонія місцева федерація більше не представлятиме іспанську автономію, а отже не буде інтегрована у Королівську федерацію футболу (RFEF). Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас також неодноразово заявляв: "Лише представник Андорри може грати в Ла Лізі чи інших офіційних змаганнях під егідою RFEF, Барселона таке право не отримає".