УКР РУС

Мессі "не люблять" на батьківщині, патріот Дешам, вибір України – як світ голосував за найкращого гравця року ФІФА

25 вересня 2018 Читать на русском

Стало відомо, яким чином розділилися голоси представників кожної з країн світу в голосуванні за найкращого гравця 2018 року за версією ФІФА.

Почнемо з Аргентини. Тамтешній журналіст Макайя Маркес Енріке наважився не включити до топ-3 місцевого кумира Ліонеля Мессі. До трійки найкращих за версією аргентинського телевізійника, потрапили майбутній переможець Лука Модріч, Антуан Грізманн і головний суперник Лео – Кріштіану Роналду.

Модріч – найкращий гравець року за версією ФІФА

Натомість виконувач обов'язків тренера збірної Аргентини Скалоні був консервативнішим: Мессі, Модріч, Грізманн. Сам лідер Барселони теж зумів здивувати, проголосувавши вперше за Роналду при виборі найкращого гравця року ФІФА: португалець був третім цьогоріч, на думку Мессі, а попереду нього хорват Модріч і молодий француз Кіліан Мбаппе.

Патріотичним у своєму виборі був головний тренер збірної Франції Дідьє Дешам. Його топ-3 повністю французька: Грізманн, Рафаель Варан, Мбаппе. Почин свого наставника підтримав і капітан "триколірних" Уго Льоріс. Досвідчений воротар найкращим вважає Варана, далі йдуть Грізманн і Мбаппе. Представник французьких медіа трохи "схибив" і до першого Варана та третього Грізманна додав Модріча на другому місці.

Модріч випередив Роналду на 10% в голосуванні за найкращого гравця року – Мессі лише 5-й

Проігнорував тріумфатора Ліги чемпіонів Кріштіану Роналду новий керманич іспанської збірної Луїс Енріке. До його топ-3 увійшли Мессі, Модріч і Мохамед Салах. А ось капітан "Фурії рохи" Серхіо Рамос згадав і про зіркового португальця і про його заклятого суперника Мессі, але першим назвав майбутнього переможця Модріча. Оглядач каталонського Mundo Deportivo Франсіско Агілар прогнозовано проігнорував Роналду, але віддав перше місце "вершковому" Модрічу. Другий і третій – теж представники Ла Ліги – "матрацник" Грізманн і "блауграна" Мессі.

Розмаїття думок продемонстрували й представники України. Керманич "синьо-жовтих" включив до своєї топ-трійки Модріча, Роналду та Грізманна. Схожий вибір і в капітана української національної команди Андрія Пятова. Щоправда, третім він назвав вінгера Ліверпуля Салаха. А от головред тижневика "Футбол" Артем Франков перейнявся атмосферою фіналу ЧС-2018. Його топ-3 – Модріч, Мбаппе та Грізманн.

Сім'янин Модріч, піжони Азар та Дані Алвес і легендарні бразильці: найкращі миттєвості церемонії The Best-2018