УКР РУС

Мессі на 2 кроки наблизився до Чіталу. "Барселона" - "Атлетіко" - 4:1. ВІДЕО.

16 грудня 2012 Читать на русском

Історія проста. Відрив "Гордості Каталонії" від "Атлетіко" зріс до 9-ти очок, а від "Реалу" на цілих 13.

Поєдинок із "Реалом" команда Дієго Сімеоне, будемо відверті, провалила. Цьогоріч у "матрацників" унікальний шанс випередити "Реал" і, можливо, якщо "Барса" втратить свою божевільну переможну ходу, кинути їй чемпіонський виклик. Адже, як сказав напередодні гри Віланова, у будь-якій іншій лізі, крім іспанської "кольчонерос" з такими показниками були б на вершині.

Тож команді Сімеоне, Фалькао (5 голів проти "Депора" в попередньому турі), Куртуа (на воротаря сьогодні мала лягти особлива відповідальність) потрібно було будь-що зупинити барселонську машину. І вона робила це, але лише на 45 хвилин. Бо вже на останній хвилині першого тайму Серхіо Бускетс вирішив долю матчу. Це було лишень 2:1, проте гол до роздягальні від "Барси" виявився занадто відчутним шоком для "атлетів".

Якщо інтриги у чемпіонаті вже немає, може, варто придумати собі штучну інтригу, як ось - чи дожене Мессі за 2 матчі у 2012-му показник замбійця Чіталу, якого досі навіть не похоронили по-людськи?! У Годфрі голів 107, Мессі тепер має 90, ще трохи залишилось. Або можна продовжити рік ще на місяць, чом би й ні, дійсно. Жарт, звісно, неабияка іронія, яка спіткала "Атлетіко" у недільному матчі на "Камп Ноу". Три моменти Фалькао у перші 30 хвилин. Стійка після удару головою, вихід віч-на-віч з Вальдесом - повз ворота, і нарешті гол у майже ідентичному епізоді до другого шансу колумбійця.

У "Барси" на ту пору жодного моменту, і в голові промайнула навіть малесенька думка/надія - а що як це буде гра, достойною, аби називатись боєм лідера та віце-лідера, двох основних претендентів на чемпіонство. Що як ми побачимо видовище довжиною у понад 90 хвилин, а не чергове побоїще від когось з братів Кличків, де вже у другому раунді залишається одне питання - нокаут у наступному раунді чи суперник протримається ще бодай два. Не протримався. Нокаут настав з першим голом Лео уже на 57-й. Потім були лише страждання від безсилля Фалькао та повна зневіра в очах його партнерів.

І на десерт знущальний четвертий гол Мессі, що дав черговий дубль аргентинця, які він так полюбляє. Як і полюбляє забивати "матрацникам". Було досить важко дивитись на Фалькао, Сімеоне, Куртуа. Вони приїжджали сюди з великими надіями, розпалили апетит вже на старті гри, повірили навіть, що можна бити "Барселону" на її полі. Не цього разу, панове. До зустрічі за рік.

Хочете дізнатися більше проперепитії центральної гри в Іспанії, Вашій увазі розиширена онлайн-трансляція "Барселона" - "Атлетіко".

"Барселона" - "Атлетіко". 4:1 (2:1)

Голи: Адріано, 36, Бускетс, 45, Мессі, 57, 88 - Фалькао, 31