УКР РУС

"Мерзенна п'ятірка". Головні винуватці Манчестер Сіті у поразці від Ліверпуля

5 квітня 2018 Читать на русском

Манчестер Сіті провалився у першому матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів проти Ліверпуля (0:3). "Футбол 24" називає головних винуватців фіаско команди Зінченка на "Енфілді".

Хосеп Гвардіола

Каталонський фахівець був запрошений у Манчестер Сіті для перемоги у Лізі чемпіонів, однак вже другий рік поспіль це завдання перетворюється для Пепа у місію (майже) неможливу. У сезоні 2016/17 англійський гранд під орудою Гвардіоли сенсаційно поступився у двоматчевій дуелі Монако, а зараз ризикує стати жертвою Ліверпуля. Звісно, що гравці – це головні протагоністи на футбольному полі, однак, коли тренер за два сезони витрачає на трансфери майже півмільярда євро, то й відповідальність за фіаско у більшій мірі лежить саме на ньому. У скрутний момент Пеп виявився безсилим змінити хід матчу та хоча б якось допомогти своїм підопічним.

Ліверпуль – Манчестер Сіті – 3:0 – відео голів і огляд матчу

Емерік Ляпорт

23-річний французький оборонець перебував на радарі скаутів Манчестер Сіті декілька років, аж поки минулої зими англійський клуб не виклав за нього 65 млн євро. Наразі екс-оборонець Атлетіка відверто розчаровує, а матч на "Енфілді" став для нього справжнім нічним жахіттям, і не з Фредді Крюгером в головній ролі, а з нестримним Мохамедом Салахом. Ляпорт став для єгиптянина таким собі швидкісним шосе, яке можна долати без будь-яких перешкод.

Ілкай Гюндоган

Гвардіола доволі несподівано залишив на лаві запасних Стерлінга, найкращого снайпера команди (21 гол) після Агуеро, і зробив ставку на Гюндогана. "Містяни" у підсумку не лише програли центр поля, але й в атаці провалились. Ілкай повинен був забезпечити контроль м'яча, і в цьому компоненті Сіті переважав Ліверпуль, однак пусте володіння сферою без гостроти не принесло Гвардіолі жодних дивідендів. Гюндоган і в обороні провалювався, і попереду нічим не допомагав.

Вінсент Компані

31-річний бельгієць, схоже, так і не повернувся на топовий рівень після численних травм. Компані втратив позицію під час гола Окслейда-Чемберлена та неабияк настраждався від регулярних переміщень атакувального тріо Ліверпуля. Капітан, за спиною якого 331 матч у складі "містян", не зумів згуртувати команду у найбільш складний для неї момент.

Габріел Жезус

Бразильський нападник, на якого покладаються величезні надії, виявився неспроможним гідно замінити Серхіо Агуеро. У першому таймі 21-річний Жезус лише 6 разів перетинався з м'ячем, а за весь матч – 13. За 90 хвилин гри на "Енфілді" бразилець жодного разу не влучив у рамку воріт, зрештою, як і вся його команда. Ловрен та ван Дейк просто з'їли форварда збірної Бразилії.

"Він – кращий від Мессі та Роналду". Як Мохамед Салах шматує суперників Ліверпуля, приваблює Реал і рятує Єгипет від голодної смерті