УКР РУС

"Мені зламали ребра – сказав, що це не ті гроші, щоб терпіти": екс-хавбек збірної України про реалії "чемпіонату Криму"

31 березня 2020 Читать на русском

Колишній півзахисник Таврії та збірної України Денис Голайдо розповів про так званий "чемпіонат Криму" та чому вирішив завершити кар'єру в 2017 році.

"Грають вісім команд. Більшість з них фінансує влада та тільки двом, здається, допомагають спонсори. Рівень чемпіонату навіть не можу з чимось порівняти. Слабенький. Вісім команд грають в чотири кола між собою. На літніх і зимових зборах якийсь кубок придумують – між собою ще по п'ять разів зіграти. Коли я ще виступав, ми могли з одною командою сім-вісім разів за рік зіграти.

"Прийшла Росія, як я можу вболівати за її збірну?": екс-гравець збірної України – про життя на окупованому півострові

Мене вражає, коли я приходжу на матч, наприклад, Кримтеплиці, а мені кажуть на стадіоні сто рублів за квиток заплатити. Кажу: "Ви що, знущаєтесь? Купити квиток на Прем'єр-лігу Криму?" Було б чудово, якби закінчив, як при Україні – зіграти вдома з Шахтарем, Динамо, Дніпром. Коли повний стадіон, красиво закінчив і пішов. А так пішов з порожнього стадіону і все.

За останній рік перед закінченням кар'єри мені два рази зламали ребра. І потім коли з Євпаторією грали, мені зламали гомілкостоп. Сказав, що вистачить. Це не ті гроші, за які варто ці переломи терпіти, щоб потім інвалідом залишитися. Коли вже закінчив і переосмислив, розумієш, що там недопрацював, там зробив помилку. Тоді цього не бачив. Але я не скаржуся.

Слава богу, потрапив до збірної України, виграв Кубок України. Виступав в таких командах, як Металург, в Ужгороді у нас якийсь колектив був. Не шкодую, але розумію, що могло бути набагато краще", – розповів Голайдо в інтерв'ю Tribuna.

"Я відмовився грати за збірну Росії". Олексій Михайличенко – про кар'єру у Сампдорії та Рейнджерс і патріотичну позицію