УКР РУС

"Мені потрібно уникнути сліз". Анонс 37 туру АПЛ

16 травня 2015 Читать на русском

Сімнадцятирічна ліверпульська епопея Стівена Джеррарда добігає свого кінця. Сьогодні - останній матч капітана на рідному "Енфілді".

Увесь останній тиждень багатомільйонна армія шанувальників "Ліверпуля", а надто - сам Джеррард, намагалися не думати про суботній вечір. Але час - невблаганний. Сьогодні - субота, 16 травня, матч із "Крістал Пелас", який увійде в історію. Саме сьогодні "Енфілд" стоячи і витираючи рукавом рясні сльози, оваціями проводжатиме свого безкомпромісного капітана, дякуючи йому за неповторні роки, кульмінацією яких став Кубок чемпіонів-2005. А ліверпульці - ще ті майстри емоційного жанру. Байдужим не залишиться ніхто - це вже повірте на слово.

Стіві Джі усвідомлює всю драматичність ситуації. "Я боявся цього моменту, - зізнається він. - Боявся, бо сумуватиму за всім цим: за грою на "Енфілді" перед вболівальниками, за грою з одноклубниками. Це буде дуже емоційне прощання, але мені потрібно уникнути сліз". Підтримує цей намір і Джеймі Каррагер, ще одна легенда і колишній віце-капітан "Ліверпуля": "Я сподіваюся, що він не почне плакати. Адже, зрештою, усе це дрібниці і емоції. У Самі Хююпя це свого часу вдалося".

Зрозуміло, що на тлі цієї історичної події сам матч "Ліверпуля" з "Пелас" відійде на другий план. Тим паче, турнірної мотивації у жодної з команд вже немає. Мерсисайдці втратили шанс на ЛЧ, а "орли" безпечно розташувалися у середині таблиці. Щоправда, у добротного колективу Алана Пардью затяглася серія поразок, що після фіаско від "МЮ" сягнула 4 матчів поспіль. Аби не поглиблювати її, гості спробують зіпсувати й без того не найкращий настрій Джеррарда і "Енфілд Роуд". 

Прогноз "Футболу 24": "Ліверпуль" - "Крістал Пелас" - 1:1.

Так-с, що у нас з інтригою? Де знайти хоча б найменші її осередки? Ну, гарантію безкомпромісної боротьби до останнього патрона ви отримаєте в матчі "Сандерленд" - "Лестер". Господарі поля перебувають за два очки від зони вильоту, гості - за три. Переможець сьогоднішньої дуелі зніме всі питання щодо своєї прописки на наступний сезон, і вже на останній, 38 тур, вийде пограти у власне задоволення. Невеличким фаворитом вважається команда Пірсона, адже в семи попередніх турах вона лише одного разу втратила очки. Зате "Сандерленд" грає в рідних стінах, а ще "коти" спроможні видряпати результат, коли це надважливо.

Паралельно за очки битимуться конкуренти "Сандерленда" і "Лестера". "Ньюкасл" їде у Лондон до КПР, який у минулому турі оформив виліт у Чемпіоншип. Але можете не сумніватися, що "обручам" кортітиме наостанок грюкнути дверима і потягти із собою на дно ще когось, приміром - "сорок". "Халл", який поки що посідає вкрай неприємну 18-ту сходинку, спробує перемогти "Тоттенхем" на "Вайт Харт Лейн". Іншого виходу у "тигрів" Стіва Брюса просто немає. Теоретично "Сіті" може вилетіти вже сьогодні, якщо програє, а конкуренти візьмуть очки. "Тоттенхем" не перемагає в трьох турах поспіль (одне очко), тому меценатством підопічні Почеттіно не займатимуться - їм свою честь рятувати. Під невеликою загрозою "Астон Вілла", яка відірвалася від зони вильоту на 4 очки, але для остаточної впевненості команді Шервуда сьогодні б не завадило здобути якийсь пункт у Саутгемптоні.

Прогноз "Футболу 24": "Сандерленд" - "Лестер" - 1:1, КПР - "Ньюкасл" - 1:0, "Тоттенхем" - "Халл Сіті" - 2:1, "Саутгемптон" - "Астон Вілла" - 1:0

Ну й залишаються матчі з привидом інтриги, або й узагалі без неї. "Ман Сіті" і "Арсенал" ведуть заочну боротьбу за віце-чемпіонство. У "канонірів" на три очки менше, але ще є гра в запасі. У цьому турі обом суперклубам належить провести складні виїзди і хтозна, що на них там чекає. "Сіті" протистоятиме "Суонсі", який виграв останні три зустрічі і зненацька отримав шанс зачепитися за Лігу Європи. Натомість "каноніри" зіграють на "Олд Траффорд" у різновид англійської класики із "МЮ". В обох суперників перед матчем відчутні втрати. "Арсеналу" не допоможуть Велбек, Окслейд-Чемберлен і Дебюши, а за "Юнайтед" не зіграють Руні та Шоу.

Поєдинки "Бернлі" - "Сток", "Вест Хем" - "Евертон" і ВБА - "Челсі" не матимуть важливого впливу на турнірну таблицю.

Прогноз "Футболу 24": "Суонсі" - "Ман Сіті" - 1:2, "МЮ" - "Арсенал" - 1:1, "Бернлі" - "Сток Сіті" - 0:1, "Вест Хем" - "Евертон" - 1:1, ВБА - "Челсі" - 0:2

Олег Бабій, Футбол 24