УКР РУС

"Мені подобається менталітет Донбасу". Правила життя Ярослава Ракицького

3 серпня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

Захиснику "Шахтаря" і збірної України виповнилося 27 років. "Футбол 24" поспішає доставити підбірку вогненних цитат патріота Донбасу.

Коли буваю в музеї, завжди дивлюся уривки старих ігор "Шахтаря", інтерв'ю з ветеранами. Це мені цікаво. У мене навіть ретром’яч є!

На полі – лівша. І мені дуже комфортно. Хоча пишу я правою. Лівою рукою не можу навіть розписатися.

Раніше я заводився з півоберта, кричав. І це вибивало мене з колії. Мірча Луческу так і сказав: "Емоції перешкоджають тобі нормально грати в футбол. Коли тренуєшся, у тебе нічого не виходить". І я взяв себе в руки.

Не знаю, хто і навіщо розпускає такі чутки. Я – українець, і виступати за збірну своєї країни для мене честь.

Чи є умова, при якій я все-таки піду зі збірної? Так, якщо ми виграємо чемпіонат світу.

Моїх "доброзичливців" я попрошу взяти себе в руки і припинити намагатися облити мене брудом. Набридло вже читати цю маячню. Тему вважаю закритою.

Я налаштовуюся на гру. Моє завдання – вийти і показати хороший футбол, я все людям доводжу на полі. Коли мене хтось ображає з цього приводу – я вважаю, людям робити нічого.

Я така людина, що читаю коменти під своїми інтерв'ю, які виходять на сайтах. Там якісь люди, які не знають, що таке футбол, і як виглядають футболісти, сидять критикують і ображають. Через це я й не хочу давати інтерв'ю.

Фоменко у нас теж не співає гімн, і що далі? Можу поруч із ним стати.

М'яч летів, а я вдарив – це така справа.

Як Містер скаже, так і будемо грати.

Луческу – найкращий тренер світу.

Один фол, і одразу суддя дав мені жовту картку. Не знаю, про що він думав.

Я вже свій пенальті пробив. "Динамо". У поперечину... Перестарався.

Чи можемо ми обіграти "Манчестер Юнайтед"? А що, там грають інопланетяни, чи що?

Цю перемогу я присвячую пам'яті Максима Білого. Він для мене був як брат.

Бракує тієї атмосфери, яка панувала у нас на "Донбас Арені", коли більше 50 тисяч осіб приходили на стадіон і так вболівали за команду, що аж трибуни тремтіли! Ось це справжня підтримка, від чистого серця. Більше ні в одному місті світу я такого не бачив і не побачу. Тільки в Донецьку.

Заспівати дуетом з дружиною? Ну не знаю, хіба якщо нап'юся. Я не вмію співати.

Чи мені подобається, що робить дружина? Звичайно. Я навіть коли їду на гру, слухаю в навушниках одну пісню, яка мені дуже подобається. Називається "Здравствуй, мой город".

Мессі – феноменальний футболіст.

Що відчуваю, коли чую гімн Ліги чемпіонів? Скажу так: просто мурашки по шкірі.

Я більше не хочу грати у Львові. Так нереально вболівати проти нас. За "Динамо" вболівали усі, а нас освистували і парафінили. А тепер за "Дніпро", і нас теж парафінили. Що робити? Переїжджати звідси.

Є чемпіонати, які мені подобаються. Англія, наприклад, або Іспанія. Це дуже хороші чемпіонати.

Мені подобається менталітет Донбасу. З величезною повагою ставлюся до всіх шахтарів – наша команда носить таке горде ім'я!

Дуже важко переживаю все, що відбувається сьогодні у мене на батьківщині. Але я знаю, що мир настане, Донбас постане з попелу і пережите ще більше об'єднає і згуртує нас, донбасівців.

Можливо, Донбас мені сниться не щоночі, але я думаю про нього кожен день. Донецьк для мене – най-най-найкраще місто в усьому світі. Ніщо мені не зможе його замінити.

Я хочу грати, а все інше мені по барабану.

Сторінка автора у Facebook

"Заступився за Алієва, а він мене дятлом обізвав". Правила життя Євгена Хачеріді