УКР РУС

"Мені не сподобалося ставлення в Динамо – що це за цирк?": Глєб зізнався, чому не перейшов у команду Лобановського

21 березня 2020 Читать на русском

Колишній півзахисник збірної Білорусі Александр Глєб пригадав, як приїжджав на перегляд у київське Динамо.

"Пройшов його, але не повернувся. Я на перегляд приїхав, а не на тест Купера. Мені тоді років 17-18 було. Нас привезли на базу і поселили в старій будівлі, як в старому дитячому таборі. Якщо вони запрошують на перегляд, то що це за цирк? У мене теж гідність була, мені робили пропозиції клуби з Росії, але я їм відмовив. Для мене Динамо було на одному рівні зі Спартаком, але команду особливо не виділяв. Знав, що там Лобановський, що вони добре виступили. Але і мене ж не з двору взяли.

Глєб: Футбол Шевченка мені не подобається, а у збірній України нікого не знаю

Мене президент БАТЕ Капський попросив поїхати на перегляд, вони там про щось домовлялися. Але це було не моє бажання, мені не хотілося їхати в Київ, адже у мене вже був підписаний попередній контракт зі Штутгартом. Анатолій Анатолійович не був в курсі і відправив до Києва. Напевно, хотіли продати подорожче.

Я не саботував, але тест Купера не збирався бігати. Приїхати на перегляд, щоб набрати фізичні дані? Так це можна в будь-який момент зробити. На предсезонці, наприклад. А тут приїжджаєш – бігай. Для мене це маячня. Коли приїжджаєш, то граєш в футбол, береш участь в тренуваннях, удари відпрацьовуєш. З основою я не тренувався. Думав, на перегляд їде людини 3, а там 50 приїхали. І 80% бігли тест Купера. Десь ще 5-6 осіб не побігли. Який у цьому сенс? Для мене це дико.

З Динамо нам дзвонили, говорили, щоб ми залишалися в Києві і зустріли там Новий рік, а потім збори б продовжилися. Але хто так захоче? Звичайно, ні. Ми все-таки вихідці з СРСР, для нас Новий рік – серйозне свято. Не буду кривити душею -– мені не сподобалося ставлення. І потім життя підтвердило, що я зробив правильний вибір", – сказав Глєб в ефірі Вацко Live.

Парамон: фарт для Лобановського, 100 євро від Каладзе, пістолет Макарова, німецьке порно й інші пригоди суперфана Динамо