УКР РУС

"Мене здивували Забарний і Матвієнко": Воробей – про роль Петракова, фейли Бущана і легіонерську "п'ятірку" українців

3 червня 2022 Читать на русском

Екс-форвард "синьо-жовтих" Андрій Воробей проаналізував, завдяки чому збірна України здобула феєричну перемогу над шотландцями.

"Насамперед мені запам'яталося, що у цей найважчий для нашої країни період футболісти збірної України налаштувалися потрібним чином на цю гру. Десь брак фізичних кондицій хлопці компенсували емоціями та бажанням здобути перемогу. У перемоги у Глазго багато батьків – і футболісти, і тренерський штаб, і персонал. Так, деякі вболівальники скажуть, що шотландці нічого не показали. Але я вважаю, що це заслуга наших гравців.

"Голкіпер збірної України був "солодкою булочкою": легенда Шотландії вказав на найслабшу ланку "синьо-жовтих"

Важливим чинником нашої перемоги стали два епізоди у дебюті поєдинку. Яремчук та Маліновський отримали жовті картки, і всі побачили наш настрій на цю найважливішу гру. Усі фанати побачили: ми готові до поєдинку, ми нікого не боїмося.

У якому компоненті гри наші хлопці виявилися сильнішими за господарів? У командній грі. Вважаю, те, що говорив Олександр Петраков нашим футболістам, вони виконали. Ми максимально швидко втікали у контратаки, а коли потрібно, контролювали м'яч на чужій половині поля, заспокоюючи опонента. Зінченко, Маліновський та Ярмоленко грали, використовуючи пас, а при втраті м'яча допомагали обороні.

Трибуни в Глазго обурювалися, і це ще більше вплинуло на суперника. Вважаю шедевром перший гол, забитий Ярмоленком. Маліновський зробив розкішний пас на хід, а вже потім індивідуальна майстерність Андрія принесла нам дивіденди. Тут хочу відзначити гру наших легіонерів: Миколенко, Маліновський, Зінченко, Ярмоленко та Яремчук повели за собою решту хлопців. Ну а здивували мене Забарний та Матвієнко, які здорово зіграли в обороні. Хоча були й помилки: Бущан та Степаненко не завжди правильно діяли, роблячи невимушені помилки.

Думаю, що це найкращий поєдинок збірної за останній час. Усі розуміли важливість цієї зустрічі. Ну, а ідеальні матчі у збірної України попереду.

Дуже добре виглядав Забарний. Йому важливо було убезпечити наші ворота. Порядок він навів. Та й усі наші захисники зіграли на гарному рівні. А от Бущан занадто хвилювався. Видно, що йому не вистачало ігрових кондицій. Хоча стартові хвилин 25 він провів вдало: і на виході був хороший, і точні передачі віддавав партнерам. Немає у Георгія тонусу, звідси й помилки. Якби чемпіонат України проводився, все було б інакше", – сказав Воробей у коментарі SportArena.

Нагадаємо, фінальна битва за поїздку на чемпіонат світу у Катарі відбудеться 5 червня – у неділю "синьо-жовті" зійдуться у "матчі життя" з Уельсом.

Шотландські ЗМІ: Україна у фіналі – тріумф світу, сенсаційна реакція фанів, брати по зброї, суворе покарання зірки АПЛ