УКР РУС

"Мене просто обманули. Я такого від "Карпат" не очікував". Іван Мілошевіч приїхав до Львова по 142 тисячі доларів

9 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" зустрівся із екс-захисником львівських "Карпат", який понад два роки намагається вибити у клубі свої гроші.

Наприкінці березня Іван Мілошевіч, сербський оборонець, який грав у "Карпатах" упродовж 2008-2013 років, отримав рішення КДК про те, що львівський клуб упродовж 10 днів погасить перед ним заборгованість. В іншому випадку "зелено-білих" знову мали покарати баном на трансферну кампанію. За словами футболіста, він досі не отримав грошей від клубу, хоча на календарі вже червень, а "Карпати" спокійно будують плани на міжсезоння.

Цими днями Іван Мілошевіч приїхав до Львова, щоб на місці розібратися, в чому корінь проблеми. Але наразі на перешкоді конструктивного діалогу постійно виникають якісь незрозумілі перепони.

- Іване, що привело вас до Львова? Маю сумніви, що ви приїхали на прогулянку…

- Я можу до Львова і на екскурсію приїхати. Завжди із задоволенням повертаюся. Я тут жив багато років, маю чимало приємних спогадів – це моє місто. Але як ви правильно сказали: зараз я приїхав не на екскурсію. Всі знають, скільки я судився з «Карпатами» - два з половиною роки. Свою справу виграв, але досі клуб зі мною не розрахувався. Мені надіслали повідомлення, мовляв, заплатили гроші і вони мене тут чекають на рахунку. Приїжджай – забирай.

Коли я приїхав – зовсім інша історія. Виявилося, що документи з «Карпат» - неправильно написані. У банку сказали, що потрібно їх виправляти. Щоб це зробити, мені потрібен чоловік, який ці документи оформляв і чий підпис під ними стоїть. Сказали мені, що він буде завтра. Коли завтра настало, виявилося, що він кудись поїхав і буде у п’ятницю. Я зараз чекаю п’ятниці – приїхав сюди за свій рахунок і за свій рахунок мешкаю. Почекаю ще день-два. Якщо нічого не вирішиться, я не збираюся тут сидіти місяць. Виходить, що мене просто обманули. Я такого не очікував.

- Назвіть прізвище цього заклопотаного чоловіка, на якого чекаєте…

- Я поки що не озвучуватиму його. Подивимося… Завтра він має приїхати і вирішити справу. Ця людина – з «Карпат». Вона всім відома.

- З ким із клубу «Карпати» ви вже зустрілися цими днями?

- Ні з ким. На документах, які отримав, написано, куди маю звернутися. Я пішов туди і вже там дізнався про це все. Вчора пішов у клуб, хотів зустрітися з генеральним директором Дячуком-Ставицьким. Мені відповіли, що він у відпустці. З Тарасом Гордієнком (технічний директор, - прим. "Футбол 24") я також не зміг зустрітися – сказали, що його тут немає. Я розвернувся і пішов.

- Ще хоча б грам довіри у вас залишився до керівництва «Карпат»?

- Завжди сподіваєшся на краще. Я знаю, що чесно робив свою роботу у «Карпатах». Це повинно повернутися мені, не може так просто відійти. Продовжую вірити, що все закінчиться по-хорошому і я отримаю гроші, які тут заробив.

- Яку суму перед вами заборгували?

- 142 тисячі доларів.

- Як ви вважаєте, чому клуб так поводиться з вами? Це ж не якась захмарна сума…

- Ті документи, які вони мені відправили, вони відправили і у федерацію – щоб отримати атестацію на новий сезон. «Карпати» є в списку на наступний сезон, тож вони свою справу зробили. Але я досі не отримав свої гроші. Виходить, що вони обманули мене і федерацію – також.

- Якої ви думки про президента клубу – Петра Димінського?

- Раніше ми з ним спілкувалися, хоча й небагато. Це футбольний чоловік, який любить «Карпати» і вкладає у них гроші. Не думаю, що ця вся історія йде від нього.

- Припустимо, «Карпати» не повернуть вам грошей і завтра. До яких подальших кроків ви готові?

- У мене є юристи, вони роблять свою справу. Я не готовий тут сидіти і чекати невідомо чого, витрачаючи свої гроші. Будемо звертатися до суду. Це не проблема зараз – виправити помилки в документах. Просто потрібне бажання клубу. Я пішов їм назустріч – приїхав сюди, а вони…

- Окей, зараз – помилка в документах. А що вам казали у «Карпатах» раніше? Як пояснювали, де гроші?

- Ця справа вже стільки тягнеться… Там, напевно, є черга. З Богатіновим і Ощипком вже розплатилися. Зараз, очевидно, прийшла моя черга. Хочу, щоб все закінчилося справедливо і я поїхав додому. Стільки років грав у «Карпатах», віддавав своє здоров’я. Думаю, що заслужив на свій заробіток.

Сторінка автора у Twitter

Найближчими днями очікуйте на нашому сайті велике інтерв'ю Івана Мілошевіча про кар'єру в "Карпатах" і своє теперішнє життя.