УКР РУС

Мелащенко: У "Дніпра" кращий підбір виконавців, ніж в "Копенгагена"

30 липня 2014 Читать на русском

Ветеран київського "Динамо" та дніпропетровського "Дніпра" Олександр Мелащенко вірить в те, що команда Мирона Маркевича пройде датський бар’єр в Лізі чемпіонів. А ось з приводу старту наших команд в Лізі Європи прогноз Мелащенка більш стриманий. Про це він розповів в інтерв’ю "Футбол 24".

- Олександре, відсутність на полі Руслана Ротаня може якось позначитися на грі "Дніпра"?

- Ротань для "Дніпра" означав дуже багато. Він капітан команди, усе своє життя виступав за "Дніпро".  Але його відсутність не повинна впливати на результати дніпропетровців. Футболісти повинні віддати усі сили, щоби пройти кваліфікаційний етап Ліги чемпіонів.

- "Копенганген" - це суперник того рівня, який може створити проблеми "Дніпру"?

- Однозначно, просто не буде. Датчани дуже дисциплінована команда, досвідчена. "Дніпро" гратиме в Лізі чемпіонів вперше, "Копенгаген" ж уже має такий досвід. Тим не менш, думаю переможе "Дніпро". Підбір футболістів кращий у Мирона Маркевича.

- В Лізі Європи "Зоря" гратиме проти норвезького "Мольде". Чого очікуєте від цього протистояння?    

- Перш за все, гарної гри. Норвежці, очевидно, сповідують силовий футбол. Зараз команди тільки починають сезон, в цей період хто більш заряджений на перемогу, той і добивається успіху. Команди ж не в оптимальних кондиціях, тому дуже важливий настрій футболістів на гру.

- У "Чорноморця", який зустрінеться із хорватським "Сплітом", сильніший суперник?

- В "Чорноморця" дуже змінився склад. Багато футболістів пішло із команди, прийшли нові виконавці. Але в одеситів хороший тренер. Ось подивіться повернувся Балашов і відразу ж відзначився дублем. Роман Григорчук вміє поставити командну гру, зліпити із виконавців боєздатний колектив. Але із "Сплітом", мені здається, у "Чорноморця" рівні шанси на успіх – 50 на 50.

- До речі, знаєте, що Артем Мілевський продовжить кар’єру в іншому хорватському клубі "Хайдук"?    

- Ні, не знав. Побачимо, як у нього там піде. Мілевському зараз головне після паузи набрати форму, а для цього потрібна регулярна практика.

Розмовляв Гліб Ваколюк