УКР РУС

Мегарекорд Суареса, історичний камбек "Реала", непереможна в дербі "Севілья". Підсумки 35 туру Прімери

26 квітня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" розповідає про найцікавіше з 35 туру Прімери мовою фактів та цифр.

1. "Лас-Пальмас" розбомбив "Еспаньйол", здобувши 4-у перемогу в 6-и матчах. Таким чином, острів'яни доволі сенсаційно опинилися у топ-5 найкращих команд Прімери в другому колі поруч з "Реалом" (41), "Атлетіко" (38), "Барселоною" (37) та "Атлетіком" (27), набравши 25 очок.

2. "Реал" здобув вольову перемогу над "Райо" та став першою командою у нинішньому розіграші Прімери, яка створила камбек після двох пропущених голів. Востаннє "вершкові" перемагали за такого ж розвитку подій, як на "Вальєкас", у далекому 1931 році.

3. Корреа приніс "Атлетіко" мінімальну перемогу над "Малагою", ставши найрезультативнішим гравцем у Прімері, який виходить на заміну. Крім цього, "матрацники" повторили власне досягнення з 1992 року, вигравши 9 матчів Ла Ліги з рахунком 1:0. А от голкіпер мадридців Ян Облак став першим голкіпером елітного іспанського клубу, який провів 29 "сухих" ігор у сезоні.

4. "Барселона" познущалася над "Спортінгом" та зберегла лідерство у турнірній таблиці. Луїс Суарес у другому турі поспіль відзначився покером, чого ще не вдавалося жодному гравцю в історії Прімери. Такому досягненню уругвайця неабияк посприяв подвійний рекорд "Барси" за призначеними пенальті.

5. "Депортіво" уклав мир з "Ейбаром" та став першою командою в історії Прімери, яка розписала за сезон 18 нічиїх. За Віктора Санчеса дель Амо ла-корунці здобули всього 9 перемог, 13 разів програли, а ще 25 (!) матчів звели до нічиїх.

6. Ще один диво-камбек туру був зафіксований на "Сьюдад де Валенсія", де "Атлетік" вирвав у "Леванте" нічию, забивши два голи на останніх хвилинах. Відтак, "жабенята" значно ускладнили завдання збереження прописки в еліті, а баски вперше за 30 років втретє поспіль гарантували собі участь у єврокубках.

7. "Севілья" здобула 5-у перемогу в останніх 6-и матчах з "Бетісом". Цікаво, що за цей відрізок "огірки" вперше з 2008 року не провели у ворота "рохібланкос" жодного м'яча. У той же час, команда Коноплянки повторила власне супердосягнення з сезону-1974/75, забивши мінімум один гол у 27-и домашніх матчах поспіль.

8. "Валенсія" розписала нічию з "Хетафе" та забезпечила собі місце в еліті на наступний сезон. Востаннє "кажани" так довго не боролися за збереження прописки у 2008 році, коли їм довелось чекати до передостаннього туру.

9. "Вільяреал" та "Реал Сосьєдад" так і не спромоглися бодай на один гол. Однак, навіть такий результат гарантував сан-себастьянцям участь в Прімері-2016/17. Цікаво, що у минулому сезоні баски також гарантували собі місце в еліті у 35 турі.

10. "Гранада" продовжила свою безвиграшну серію на "Балаїдосі", що триває з далекого 1958 року. Цього разу андалусійці мінімально поступились "Сельті", яка гарантувала собі участь у Лізі Європи. Цікаво, що Беррісо вперше в історії галісійського клубу вийшов з командою у єврокубки, як гравець та тренер.