УКР РУС

Мегафайт 50-відсоткових чемпіонів. Анонс 16 туру АПЛ

8 грудня 2012 Читать на русском

Дев'ять матчів відійдуть у затінок, адже в десятому перетнуться шляхи двох беззаперечних лідерів чемпіонату.

Сер Алекс вже зараз сміливо заявляє, що титул у цьому сезоні розіграють лише дві команди, і обидві - з манчестерською "пропискою". Сивочолого шотландця можна було б заулюлюкати, мовляв, верзе казна-що. Однак, схоже, Фергі таки знає, що каже. І справа навіть не в тому, що "МЮ" відірвався від третьої сходинки на 10 пунктів, а "Ман Сіті" - на сім. Часто трапляється, що такий гандикап вдається відіграти, і чемпіонські перегони минулого сезону - яскраве тому підтвердження. Проблема в іншій площині. Слабкість суперників.

"Челсі", хоча й показав м'язи в поєдинку Ліги чемпіонів з "Нордшелланом", ще мусить чимало гуль набити, перш ніж тренер Бенітес і два десятки футболістів відшукають оптимальну формулу співпраці та взаємодії. Це за умови, що Рафі не вкажуть на двері вже після наступної невдачі, яка гіпотетично може трапитися в тому ж Сандерленді. Хто ще? "Тоттенхем"? Безперечно, "шпори" можуть зіграти потужно і яскраво, а потім з не меншим розмахом програти кілька ігор поспіль - бракує стабільності. Такі фігури, як "Вест Бром" та "Евертон" не розглядаються в якості претендентів на титул навіть теоретично. "Арсенал"? "Мінус 15" від лідера, зважаючи на теперішню кризу "гармашів", - це смертний вирок.

Як бачите, не такий вже й самовпевнений старегань цей Фергюсон. Щодо дербі, то "дияволи" їдуть на "Еттіхад" в дещо кращому настрої. Вони лідери чемпіонату, до того ж кваліфікувалися в плей-офф Ліги чемпіонів. А "містяни" нагадують галасливого пса, який, отримавши палицею, підібгав хвоста і вгамувався. Група смерті, в якій команда Манчіні фінішувала лише на останній сходинці, змушує італійського фахівця щосили напирати на чемпіонат, захищаючи титул від посягань "червоних дияволів". Тут ще нічого не втрачено. До першої сходинки - дистанція в одну перемогу, до того ж триває блискуча безпрограшна серія "містян" у новому чемпіонаті, яка налічує вже 15 матчів.

У минулому сезоні "галасливі сусіди", як ще називають "Ман Сіті", вдосталь позбиткувалися над "Юнайтед", а перемога 6:1, здобута ними на "Олд Траффорд", назавжди увійде в історію англійського футболу. Тоді це було протистояння атаки (Агуеро, Балотеллі і Джеко перебували на ходу) з казна-чим (захист "МЮ", як і зараз, не витримував жодної критики). Тепер дещо змінилося. Якщо в "Ман Сіті" сила атаки дещо згасла, то в "МЮ" дует Руні-ван Персі (плюс Чічаріто на заміні) здатний змести на своєму шляху практично будь-який мур. В цьому й основна інтрига майбутнього матчу. Адже мур "Сіті" - найнадійніший у всій Прем'єр-лізі.

Щодо інших матчів, то, безперечно, знову цікаво буде простежити за матчем "Челсі". Цього разу "аристократи" гостюють в одного з борців за виживання - "Сандерленда" і надзвичайно важко спрогнозувати, яким чином розгортатиметься гра. Якщо команді Бенітеса вдасться спіймати кураж, як у матчі з "Нордшелландом", або ж у першому таймі гри проти "Вест Хема", Рафа зможе сподіватися на успіх. "Сандерленд" втратив колишню могутність, яку Мартіну О'Нілу вдалося прищепити одразу, тільки-но очоливши команду. Зараз у "котів" дещо підтоптана самооцінка, однак, полум'яна промова північноірландського менеджера, сподіваємося, ще може надихнути їх на подвиги.

Відверто не позаздриш "Арсеналу". Команда регулярно втрачає очки, а тут ще поразка від "Олімпіакоса". Звісно, матч у Греції вже нічого не вирішував - "каноніри" заздалегідь кваліфікувалися в єврокубкову весну, проте в плані психології міг дати дуже багато. Сьогодні тут гостюватиме "Вест Бром" - команда калібру "Суонсі", якому Венгер у класичному стилі програв. Дві поразки поспіль - ще не привід списувати команду Кларка з рахунків. Тим паче, "дрозди" практично завжди дають бій "гармашам", влаштовуючи щедрий обмін голами.

В особистому рейтингу найочікуваніших Вашим автором матчів до топ-5 також потрапляють "Вест Хем" - "Ліверпуль" та... "Саутгемптон" - "Редінг". І якщо з "молотками" і мерсисайдцями все зрозуміло - культові команди, які зараз демонструють хороший, змістовний рівень гри, то матч на "Сент-Мері" може викликати у багатьох із Вас іронічну посмішку. А дарма! Обидва дебютанти подарували нам у цьому сезоні кілька пам'ятних поєдинків, а тепер вже віч-на-віч з'ясовуватимуть, хто більш гідний видертися з зони вильоту. Такі дуелі завжди прикрашають чемпіонат, бо в них немає місця для компромісу.

"Сандерленд" - "Челсі"

Попередні матчі: 3:0 (Онуоха, Г'ян, Велбек), 2:4 (Бардслі, Річардсон - Лампард, Калу, Террі, Анелька), 1:2 (Вон Чжі - Террі, Старрідж), 0:1 (Лампард)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Суонсі" - "Норвіч"

Попередні матчі: 1:3 (Грем - Пілкінгтон-2, Мартін), 2:3 (Грем-2 - Холт-2, Пілкінгтон)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Віган" - КПР

Попередні матчі: 2:0 (Ді Санто-2), 1:3 (Родальєга - Хельгюсон, Бущакі, Сміт)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Саутгемптон" - "Редінг"

Прогноз "Футболу 24": 2:2

"Астон Вілла" - "Сток Сіті"

Попередні матчі: 1:2 (Даунінг - Джонс, Хут), 1:1 (Бент - Джонс), 0:0, 1:1 (Вайман - Хут)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Арсенал" - "Вест Бромвіч"

Попередні матчі: 2:3 (Насрі-2 - Одемвінгі, Хара, Томас), 2:2 (Рід, Одемвінгі - Аршавін, ван Персі), 3:0 (ван Персі, Вермален, Артета), 3:2 (Бенаюн, Сантос, Кошельни - Лонг, Дорранс)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Ман Сіті" - "МЮ"

Попередні матчі: 0:0, 1:2 (Сілва - Нані, Руні), 6:1 (Балотеллі-2, Агуеро, Джеко-2, Сілва - Флетчер), 1:0 (Компані)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Евертон" - "Тоттенхем"

Попередні матчі: 1:1 (Бейнс - ван дер Варт), 2:1 (Саа, Колеман - ван дер Варт), 0:2 (Леннон, Ассу-Екотто), 1:0 (Єлавіч)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Вест Хем" - "Ліверпуль"

Попередні матчі: 0:3 (Джонсон, Куйт, Родрігес), 3:1 (Паркер, Ба, Коул - Джонсон)

Прогноз "Футболу 24": 3:1

"Фулхем" - "Ньюкасл"

Попередні матчі: 0:0, 1:0 (Дафф), 1:2 (Демпсі - Бест-2), 5:2 (Мерфі, Демпсі-3, Замора - Гатрі, Бен Арфа)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

У цьому турі граю з Андрієм Ковтуном. Його прогноз такий:

Олег Бабій, Футбол 24

twitter автора - @Gullit_87