УКР РУС

Майкон: Не скажу, що в Україні слабкий чемпіонат, але рівень відрізняється від єврокубкових матчів

5 жовтня 2018 Читать на русском

Бразильський новачок Шахтаря Майкон, який в останніх матчах все частіше виходить у стартовому складі, під час відкритого тренування команди в п'ятницю розповів, як проходить його адаптація в Україні та що він знає про майбутнього суперника "гірників" Зорю.

"Звичайно, я радію тому, що маю можливість виходити в стартовому складі. Чи готовий я вже постійно грати в основі? Я думаю, що про це краще скаже вам Паулу Фонсека. Та в будь-якому випадку я готуюся, тренуюся та повністю викладаюся на футбольному полі. І намагаюся з кожним разом все більше розуміти філософію команди. Головне – триматися на тому ж рівні, працювати, щоб продовжувати виходити в стартовому складі.

Як ми взаємодіємо з Тарасом Степаненком? Я думаю, що його основні характеристики доповнюють мою гру, а мої характеристики – його гру. Це чудовий гравець, і він дуже мені допомагає.

Кривцов: Шахтар не займатиметься провокаціями, будемо доводити свою перевагу над Зорею на полі

Я знаю, що у Шахтаря непрості матчі з Зорею. Мені розповіли, що ця команда добре організована в обороні та дуже добре переходить у контратаки. Знаю всі їх сильні сторони. Ми будемо уважні, спробуємо знайти їх слабкі сторони та показати свою гру.

Я знаю, хто такий Рафаель Сілва (форвард Зорі – прим.). Він грав у чемпіонаті Паулісти у Бразилії. Але особисто ми з ним ніколи не зустрічалися, не грали разом та один проти одного. Я знаю його лише по імені та в обличчя.

Моя адаптація? Я думаю, що головний період ще попереду. Наближається зима, до якої я ще не звик. В Бразилії, звичайно, буває холодно, але це не можна порівняти з тим холодом, який настає тут. Цей той період адаптації, який мені ще потрібно буде пройти. А до гри команди та партнерів я вже звик.

Результативність Жуніора Мораєса? Це дуже гарний гравець, з чудовими якостями. Я думаю, що команда його також підтримує, віддає йому багато гольових передач, щоб він забивав. А він намагається використовувати свої можливості.

Українські команди втрачають перевагу в матчах на останніх хвилинах? Дійсно, матчі чемпіонату України відрізняються від єврокубків. Це зовсім інша гра. В Україні команди більше захищаються і намагаються вибігати в контратаки. Я не скажу, що чемпіонат України слабкий, але він, звичайно, відрізняється. В єврокубкових матчах ми зустрічаємося з іншими труднощами", – сказав Майкон.

Нагадаємо, центральний поєдинок 11-го туру УПЛ Шахтар – Зоря відбудеться 7 жовтня, початок о 17:00.

Шахтар дарує життя Ліону, Реал сумує за Роналду, Ліверпуль грається з вогнем: головні висновки 2-го туру Ліги чемпіонів