УКР РУС

Матвієнко став 14-м представником "Карпат", який зіграв за збірну України, і оформив ювілей

26 березня 2017 Читать на русском

Захисник "Карпат" Микола Матвієнко, який належить донецькому "Шахтареві", провів ювілейний матч "левів" у національній команді України.

Як повідомляє офіційний сайт львівського клубу, 20-річний лівий фулбек відіграв 50-й матч гравців "Карпат" за головну команду країни. Матвієнко дебютував за Україну проти Хорватії і став 14-м представником "левів" в українській національній збірній.

Першим гравцем "зелено-білих" у "синьо-жовтій" дружині був став Дмитро Топчієв, який 28 жовтня 1992 року на 87-й хвилині вийшов на заміну в товариському матчі Білорусь – Україна (1:1). Востаннє перед Матвієнком представник "Карпат" зіграв за збірну України 15 листопада 2011 року. Цим гравцем був також захисник – Артем Федецький, який у Львові відіграв спаринг проти Австрії.

Микола Матвієнко став 14-м у списку гравців "Карпат", які захищали кольори збірної України. Очолює цей реєстр Артем Федецький – 17 ігор. Далі йдуть Ігор Худоб’як (6), Олександр Євтушок (5), Володимир Микитин, Сергій Мізін, Денис Кожанов (по 4), Ігор Ощипко (3), Дмитро Топчієв, Андрій Гусін, Олександр Чижевський, Володимир Єзерський, Олександр Грановський, Тарас Кабанов і Микола Матвієнко провели по одній грі.

Матвієнко: Суперник давав нам грати, ви самі все бачили

Україна програла Хорватії у відборі до ЧС-2018. Це перша тренерська поразка Андрія Шевченка. Наставник збірної України пояснив причини поразки від хорватів та прокоментував кадрові рішення. Дивіться відео гола та огляд матчу.

Хорватія – Україна. 5 головних підсумків матчу

Хорватія – Україна. Непогана гра, але не результат. Наші оцінки

, а також у Viber