УКР РУС

Матвієнко: Шевченко змінив стиль гри збірної України, і футболістам це подобається

6 квітня 2017 Читать на русском

Захисник "Карпат" та збірної України Микола Матвієнко розповів про свій дебют у національній команді.

"Як так швидко адаптувався у команді? Не знаю, команда просто добре прийняла мене. Заспівав пісню, через це хвилювання зникло. Колектив мене прийняв, тренер сказав не хвилюватись. Чому заспівав саме "Тает лед"? Дуже хвилювався, не знав, що заспівати. Потім спитав у хлопців, і вони жартома сказали заспівати цю композицію. А я й подумав, що посміємось. Маліновський? Йому в останній момент сказали, тому Руслан більше мене підтримав. Але загалом разом заспівали.

Який Андрій Шевченко тренер? Хороший, звісно. Йому потрібна дисципліна. Видно, що стиль гри трохи змінив. І футболістам це подобається.

Коли Євген Селезньов приїхав у збірну, він сказав: "Діти, що ви тут робите?". Це Сєля, він завжди жартує. Не сприймаю це все всерйоз, завжди підколює. Атмосфера у збірній? Люди довго не бачать один одного, приїжджають з різних країн. Тому спілкування відбувається постійно.

Яка це команда за стилем гри: українська, італійська чи іспанська? Тренерський штаб знає, як поставити гру команді. Коли проводяться тактичні розбори, то говоримо не про окремі лінії. а аналізуємо гру загалом. Перед матчем з Хорватією Шевченко підійшов до мене, сказав не хвилюватись і грати у свій футбол.

У "Карпатах" мені все подобається. Я прийшов сюди, щоб набиратись досвіду, допомагати команді. Нас з Андрієм Борячуком разом взяли у "Шахтар", коли ми пройшли оглядини.

Хорвати? Вони такі ж як і ми. І з ними можна грати. Просто ми більше хвилюємось", – розповів Матвієнко.

Матвієнко став 14-м представником "Карпат", який зіграв за збірну України, і оформив ювілей

, а також у Viber