УКР РУС

Матузалем: Якщо Ахметов запропонує, то повернусь у "Шахтар" хоч завтра

14 грудня 2015 Читать на русском

Екс-футболіст "Шахтаря" Матузалем розповів про причини відходу з клубу та розповів про стосунки з Мірчею Луческу та Рінатом Ахметовим.

"Плетікоса називав мене маленьким Марадоною у "Шахтарі", але не через гру, а через те, що я був гладким. І ще я палив, але такого розповідати не можна.

У мене була усна домовленість з президентом "Шахтаря", що після трьох років у клубі я сам обиратиму, чи лишатись мені, чи ні. Це мало бути суто моїм рішенням, хоча я підписував 5-річний контракт. Після трьох років я зажадав нових досягнень. Я вважав, що чемпіонат Іспанії і "Сарагоса" стануть для мене новим викликом. Моя кар'єра була на піку в той час. Проте у нас виникло непорозуміння з Рінатом Ахметовим. Я вирішив піти і все завершилось скандалом.

Є фінансові проблеми між "Шахтарем" і "Сарагосою", але між мною і "гірниками" ніяких непорозумінь не залишилось, адже я виграв судову справу.

Після мого від'їзду було багато спекуляцій. Казали, ніби мені не подобається місто чи у мене конфлікт з президентом. Мене це дуже засмучувало, адже я повністю віддавався "Шахтарю" і дуже шкода, що ми не залишились у хороших стосунках. Через цей скандал, я більше не відвідую Україну, хоча  хотів би приїхати на базу "Шахтаря", побачити друзів. В Україні я відчував себе потрібним гравцем. Вболівальники любили мене і це надавало сил.

Луческу любив мене і багато пробачав. Я був молодий і сидіти молитися вдома було дуже важко, знаходячись у місті з великою кількістю гарних дівчат. Однак, коли я подорослішав, то зрозумів свої помилки.

Луческу - великий тренер. Він, як батько для гравців. Особливо це важливо для легіонерів. Я завжди намагаюсь дивитись ігри "Шахтаря" у Лізі чемпіонів. Я фанат Луческу.

Я міг повернутись у "Шахтар". Мав телефонні розмови з Луческу, але поверненню завадив характер Ріната Ахметова, який пам'ятав мій відхід з клубу. Якщо Ахметов мені подзвонить, то повернусь у "Шахтар" хоч завтра.

Ахметов серйозний президент, але через його зайнятість не було можливості з ним поспілкуватись.

Донецьк - маленьке місто. Київ - інша справа. У Донецьку було лише 2 чи 3 місця куди бразильці могли піти, тому ми збирались у мене вдома і я готував барбекю.

Луческу разом з Ахметовим підняли "Шахтар" на світовий рівень. Я відчуваю свій великий внесок у те, на якому рівні наразі перебуває "Шахтар", - розповів Матузалем.

Читайте також:

Кого ви хотіли би бачити суперником "Шахтаря" у Лізі Європи? Опитування