УКР РУС

Матеус: Перед "Дніпром" стоїть завдання - перше місце

30 вересня 2015 Читать на русском

Форвард "Дніпра" Матеус розповів про цілі команди на нинішній сезон.

"Будь-яка гра важка. До того ж перед "Металістом" ми програли "Зорі". Ретельно готувалися до "Металіста". Незважаючи на положення, в якому знаходиться ця команда, ігри між нами - це все ще дербі.

Гол у ворота "Металіста"? Такі речі відпрацьовуються на тренуваннях, тактичних заняттях, двосторонках. Не завжди треба йти звичним шляхом, іноді потрібно дивувати суперника. Не обійшлося і без везіння. Коли б'ю, віра в гол завжди присутня. Правда, в першому випадку шансів було менше, але допоміг рикошет від суперника. Під час другого проходу я помітив, що один гравець харківської команди не зміщується, інший задкує. Потрібно було бити. Та й трохи зловив голкіпера на протиході, тому що більшість воротарів у подібних ситуаціях розраховують на удар у дальній кут.

Завжди казав, що проти таких команд як "Шахтар" та "Металіст" грати легше. З ними відбувається взаємний футбол - вони і самі прагнуть перемогти, і дають суперникові створювати моменти. А з тими, хто йде нижче нас і теоретично слабкіше, складно розкривати оборону.

Сподіваюся, що наші гірші матчі вже позаду. Але перед нами завдання - перше місце. Вище нас "Динамо" і "Шахтар". Отже, нам є до чого прагнути і що покращувати.

Підготовка до "Русенборга"? Нам з питанням відновлення не вперше стикатися. Думаю, не тільки я, але і всі футболісти підійдуть до четверга в хорошій формі. Буде інший турнір, а в такому разі емоції допомагають швидше повернути кондиції, сили відновлюються з більшою швидкістю.

Я не приховую: чим більше бразильців у команді, тим краще для мене.

Хто з новачків встиг найкраще влитися в ігрову схему "Дніпра"? Напевно, Даніло. Андерсон також починає розуміти вимоги і концепцію гри. За Едмара навіть і говорити нічого - він вже працював з Мироном Маркевичем. Всі потихеньку включаються у потрібний ритм. Може, Руїсу трохи важче, але впевнений, що і він скоро зуміє розкрити свій потенціал", - сказав Матеус.