УКР РУС

Матч з присмаком сепаратизму. "Атлетік" - "Шахтар". Анонс

17 вересня 2014 Читать на русском

Сьогодні донецький «Шахтар» стартує у цьогорічному розіграші найпрестижнішого клубного турніру.

«Атлетік» - «Шахтар» - 21:45, Більбао, «Сан Мамес», абітр - Тасос Сідіропулос (Греція)

Будемо відверті, жереб був прихильний до «гірників». Звісно, суперники в донеччан не слабкі, але могли бути куди грізніші. «Порту» виглядав одним з найслабших з першого кошика, не злякав і БАТЕ з четвертого. Але, якщо з цими суперниками все більш-менш зрозуміло, і ми можемо не з чуток говорити про їхню силу, то «Атлетік» в квартеті Н виглядає найбільш загадково - така собі темна конячка. Не секрет, що баски, які, до речі, всіляко заперечують свою приналежність до Іспанії, не раз давали прикурити грандам Прімери і завжди намагаються бути на передових ролях . Але саме в Лізі чемпіонів «Атлетік» востаннє грав ще 16 років тому, а до цього в своїй історії ще жодного разу не зустрічався з українськими клубами.

А от «Шахтареві» вже доводилось грати з іспанськими командами не раз і навіть з подібним суперником. І було це зовсім недавно – минулого року. Тоді суперниками команди Луческу були теж баски, тільки – «Реал Сосьєдад». Українські вболівальники того вечора з’їли собі чимало нервів, але в підсумку «Шахтар» впевнено переміг на досвіді 2:0. Зважаючи на те, що донеччан сьогодні навряд чи можна вважати фаворитом пари, саме досвід може стати головним козирем нашого клубу.

Не варто забувати й про те, що на відміну від донецької команди, баски стартували зі стадії плей-офф і досить впевнено пройшли «Наполі», зігравши внічию на виїзді, та перемігши партенопейців удома 3:1. Щодо внутрішнього чемпіонату, то тут в «Атлетіка» поки що справи йдуть не так, як би їм цього хотілося. За три тури команда Вальверде вже двічі програла, у тому числі й «Барселоні» в минулому турі. Натомість «Шахтар» у чемпіонаті провів уже шість матчів і жодного разу не зіграв навіть унічию, впевнено закріпивши за собою лідерство.

Олег Телюк, Football24