УКР РУС

Матч туру в Охтирці та два безкомпромісні дербі замовляли? Анонс 4 туру Першої ліги

15 серпня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" розповідає, чого очікувати від четвертого туру нового чемпіонату.

"Миколаїв" - "Полтава"

Як не дивно, але полтавці до цього поєдинку підходять далеко не в найкращому стані. Зовсім неочікуваною проблемою команди Федорчука на старті чемпіонату стали прогалини в захисті. Себто, того чого в "містян" немало виникнути взагалі. Проте із подоланням мовчанки в атаці, прийшла біда звідки її не чекали. Яка й по суті не дозволяє "Полтаві" розкритись сповна і почати набирати очки. Адже потенціал в команди для того, аби показувати якісний футбол і здобувати результат - є, але для цього бракує одного елемента - "зацементованої" оборони. 

Що стосується господарів, то на старті вони приємно дивують. Aдже багато хто записував цей колектив до тих, які боротимуться за виживання, але зараз ми можемо побачити зовсім іншу картину. Само собою, що гра "корабелів" зараз багато в чому будується на морально-вольових якостях (Яскравий приклад поєдинок у першому турі з "Авангардом"). Проте в матчі з тими ж краматорцями та й наступних іграх миколаївців ми мали змогу побачити, що "Миколаїв" намагається грати у комбінаційний футбол. Звичайно, що духом головної команди Каталонії тут і не пахло, але для декого й такі потуги після минулорічної безодні стануть приємним відкриттям.

Прогноз вболівальників:

- Перемога команди "Миколаїв": 49.33%

- Перемога команди "Полтава": 15.48%

- Нічия: 35.19%
 

"Нафтовик-Укрнафта" -  "Динамо-2"

Обоє зараз демонструють чудову гру, яка повинна зацікавити всіх поціновувачів Першої ліги, в обов'язковому порядку, переглянути цей матч. Котрий без зайвих слів вважається центральним в турі.

Незважаючи на те, що сьогоднішні суперники в міжсезонні пережили безліч струсів, починаючи із повністю оновленого складу в "Динамо", закінчуючи змінами на тренерському містку "нафтовиків". Вони одразу почали здобувати результат, хоча на це серйозно з конкурентів ніхто й не розраховував. Але й тут є своє АЛЕ, якщо для команди Євтушенка не вперше розташовуватись так високо в таблиці, то для охтирчан це щось зовсім нове і тут важливо те, аби вони просто не перегоріли. Адже неодноразово у команд після фантастичного початку, надалі все йшло з рук і завершували вони сезон далеко не найкращим чином.

Звичайно, що, по-особливому, пристрасті матчу додасть те, що жодна з команд ще не знала смаку поразки. Тому ми серйозно розраховуватимемо на видовище, яке сподіватимемось вас і нас не розчарує.

Прогноз вболівальників:

- Перемога команди "Нафтовик-Укрнафта": 39.98%

- Перемога команди "Динамо-2": 27.48%

- Нічия: 32.54%

"Черкаський Дніпро" - "Іллічівець"

Новачки ліги поміряються силами в Черкасах. Звичайно, що фаворитами зустрічі є маріупольці, котрі заявили, що затримуватись в Першій лізі не планують і при першій ж можливості повернуться до еліти. У той же час черкащани, які вже встигли перемогти на рідному стадіоні про таке можуть лише мріяти.

Звичайно, що все на руку азовцям, особливо кидаються в очі можливості ротації складу в Кривенцова, що для більшості першолігових команд - розкіш. Проте й без того, віриться, що налаштувавшись на гру "дніпряни" зможуть зчинити достойний опір супротивнику. Проте чи цей опір принесе успіх господарям побачимо вже сьогодні.

До слова, в разі нічийного результату в центральному матчі туру, маріупольці матимуть можливість, за умови перемоги над "Черкаським Дніпром", одноосібно очолити турнірну таблицю.

Прогноз вболівальників:

- Перемога команди "Черкаський Дніпро": 13.61%

- Перемога команди "Іллічівець": 64.45%

- Нічия: 21.93%

"Гірник-Спорт" - "Гірник"

Комсомольці в "гірницькому" дербі спробують надолужити згаяне зі стартових турів, проте зробити це хлопцям Жабченка буде нелегко.

Зважаючи на те, що криворіжці справжні королі виїзних матчів. Як це не дивно, але в чужих володіннях грати їм набагато простіше. Чим така особливість команди зумовлена? Загадка, адже все як дві каплі води, проте кінцевий домашній результат у більшості випадків протилежний виїзному.

Тому господарям, щоб зачіпитись за три пункти, потрібно зіграти надзвичайно сконцентровано. Адже перемога "Гірника-Спорт", у цьому матчі, здатна конкретно перерозподілити сили в лізі. Aбо ж в іншому випадку залишити бронзових призерів минулої першості в низах таблиці.

Прогноз вболівальників:

- Перемога команди "Гірник-Спорт": 54.1% 

- Перемога команди "Гірник": 12.57%

- Нічия: 33.33%

"Авангард" - "Оболонь-Бровар"

Єдиною командою, яка на даний момент не має жодного залікового пункту в активі, залишається "Авангард"... Прикро, адже по грі краматорці не заслуговують на такий невдалий результат. Проте недосвідченість і помилки у вирішальних епізодах матчу все ж вилились у вкрай невдале становище для дебютанта.

Щось схоже, ми можемо спостерігати й в таборі іншого новачка, який після перемоги у першому турі слідує шляхом свого сьогоднішнього опонента - а саме дорогою невдач і поразок. Саме тому цей поєдинок можна позиціонувати такою собі точкою істини, адже перемога у такій грі здатна окрилити, а невдача сказати привіт психологічній ямі із всіма невтішними продовженнями.

Прогноз вболівальників:

- Перемога команди "Авангард": 30.94%

- Перемога команди "Оболонь-Бровар": 40.5%

- Нічия: 28.56%

"Десна" -  "Геліос"

Господарі, незважаючи на деякі труднощі у фінансовому плані продовжують грати на звичному для себе рівні. А планка гри в чернігівчан перебуває на достойному рівні, який вже два роки поспіль дозволяє займати п'яте місце в першолігових змаганнях. Щоправда в харків'ян, які зараз перебувають у чудовому тонусі, є свої думки щодо всіх цих здобутків. 

В останніх своїх іграх обоє перемогли, а це означає, що легкого життя на полі в цей літній чернігівський вечір чекати, ой як не слід.

Прогноз вболівальників:

- Перемога команди "Десна": 64.96%

- Перемога команди "Геліос": 10.81%

- Нічия: 24.23%

"Суми" - "Зірка"

Сум'яни, які завжди славляться своє непоступливістю на футбольному полі, цього разу приймуть кіровоградську "Зірку". Яка свій цьогорічний шлях розпочала не найкращим чином - чотири набрані очки у трьох cтартових турах. Cамо собою, що такий непереконливий початок ну ніяк не відповідає амбіціям клубу. Тому, аби стати на стежку правди, кіровоградцям доведеться добряче попотіти у грі із "Сумами". Які позбувшись горстки гравців влітку і поповнившись молоддю ще не забули як це псувати нерви і вставляти палки в колеса більш іменитим і сильним командам.

Прогноз вболівальників:

- Перемога команди "Суми": 45.24%
 
- Перемога команди "Зірка": 21.09%
 
- Нічия: 33.67%

"Тернопіль" - "Нива" Т

Єдиний недільний поєдинок, який все ж, попри, невдалу гру тернопільських команд, повинен стати вишенькою на торті під назвою "четвертий тур Першої ліги". Обіцяє, як мінімум, подарувати купу емоцій - це ж, все-таки, дербі!

Щоправдa, до матчу тернопільські клуби підходять в жахливому стані і з цілою горою проблем, які й близько не стали результатами цих поразок. А радше навпаки стали прецедентами, аби ці невдачі стали реальністю.

У "Ниви" це відсутність забивного форварда, про необхідність підписання якого Толочко неодноразово заявляв. Проте всі прохання головного тренера схоже, що було проігноровано керівництвом команди. А в "Тернополя", окрім минулосезонної проблеми у вигляді короткої лави запасних і нерівноцінних замін, додалась, після відходу Семенця, проблема-близнючка - "гольовий сушняк". 

Тому на якусь витончену гру сподіватись катма, та можливо когось прорве...

Прогноз вболівальників:

- Перемога команди "Тернопіль": 46.82%
 
- Перемога команди "Нива" Т: 13.45%
 
- Нічия: 39.74%
 
Дмитро Гончар, Футбол 24