УКР РУС

"Матч "Шахтар" – "Волинь" чемпіонату України U-19 могли зіграти з фіксованим результатом" – ФФУ розслідує підозрілі ставки

29 листопада 2016 Читать на русском

Комітет з етики та чесної гри Федерації футболу України почав розслідування матчу команд U-19 "Шахтар" – "Волинь".

"Ми отримували повідомлення, що матч міг бути зіграний з фіксованим результатом. Ми почали розслідування. Запитуємо необхідні документи. Експертам було поставлено завдання оцінити тактико-технічні дії футболістів, які виходили на поле.

На даний момент зробили запит в УЄФА, щоб дізнатися, яка у них є інформація. Всі процедурні дії ми вже виконали. Тепер потрібен час, щоб привести все в належний вигляд, який дозволить нам прийняти те чи інше рішення.

Аналізуємо і рух ставок. Те, що цей матч викликає підозри, у мене немає сумнівів. Особливо після того, як переглянув дії футболістів "Волині", мої підозри посилилися. Ми повинні витримати всі процедурні моменти, і тільки тоді виносити конкретний вердикт", – розповів голова Комітету з етики та чесної гри.

Відзначимо, що на матч молодіжних команд "Волині" і "Шахтаря" у рамках чемпіонату України U-19 було поставлено 250 тисяч доларів. Донеччани виграли з рахунком 3:0, забивши всі голи після перерви, з яких 2 – на 84-й і 90-й хвилинах.

Нагадаємо, що раніше суд оголосив вирок двом гравцям "Металіста" U-21 у справі про договірні матчі, а також незабаром піде в суд справа третього гравця харківського клубу. Нещодавно під підозру в здачі матчу потрапив гравець клубу "Арсенал-Київ".

Як відрізнити договірний матч від чесної гри

Як здаються ігри. Варіанти договірних матчів

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу