УКР РУС

Матч року в Дніпродзержинську та битва серій в Охтирці

18 квітня 2015
Автор: Дмитро Гончар

Якщо ви справжній фанат Першої ліги, то вже давно обвели червоним маркером сьогоднішню дату на календарі, адже в цю суботу вирішуватиметься доля другої путівки до Прем'єр-ліги.

 

"Сталь" - "Гірник-Спорт"

Ще донедавна ці команди виступали у Другій лізі, а сьогодні  дебютанти борються за найвищі місця у лізі, яка знаходиться на щабель вище, при цьому не забуваючи про рани з минулого. А там є що пригадати, адже в останньому турі саме комсомольські "гірники" залишили без золотих медалей команду із Дніпродзержинська. Сьогодні ж це протистояння не менш важливе, ніж минулорічні битви у Другій лізі, адже перемога будь-якої з цих команд може серйозно сколихнути турнірну таблицю і принести у неї вагомі, зовсім непередбачувані зміни.

Команди підходять до матчу у зовсім різному настрої. Господарі у надважкому матчі програли "Полтаві" із рахунком 3:2. Тепер можна доволі переконливо сказати, що це сталось незаслужено, адже більшість експертів твердо наполягають на тому, що пенальті, яке призвело до третього м'яча, було намальованим. Наслідком цього епізоду стало те, що сьогодні "сталеварам" не зможуть через вилучення допомогти головний тренер із своїм асистентом та захисник дніпродзержинців Білий. Сувора, але справедлива розплата для тренерського штабу за надмірну емоційність щодо арбітра - такому не місце у футболі. 

"Гірники" ж у свою чергу переконливо перемогли "Тернопіль", який  вважається одним із претендентів на третє місце. Зрозуміло, що разом із цією перемогою комсомольці здобули впевненість, адже, як мінімум, вони закріпились на третій позиції, а там вже рукою подати до другого місця, на якому вже не так впевнено почуваються підопічні Мазяра. У цьому матчі гостям не допоможуть через перебір жовтих карток Нелін та Жабченко.

Варто пригадати, що у першому колі це протистояння завершилося мінімальною перемогою "Сталі". Взагалі було зіграно 15 ігор, у яких дев'ять разів перемагали дніпродзержинці, ще п'ять матчів завершилися внічию і лише одного разу три пункти здобували "гірники".

Прогноз "Футболу 24": 1:0

Проноз вболівальників: 

- Перемога команди "Сталь" 69.05%

- Перемога команди "Гірник-Спорт" 10.53%

- Нічия 20.42%

 

"Нафтовик-Укрнафта" - "Гірник"

"Нафтовики" після непоганого старту і перемоги над "Олександрією" розчаровують. Команда, яка ще нещодавно перебувала у претендентах на першу п'ятірку, сьогодні повинна, як мінімум, не програвати криворізьким "гірникам", які відстають від охтирців на чотири очки і перебувають на дванадцятій позиції.

Господарям сьогодні ніхто не гарантує легкого життя, адже їм протистоятиме команда, яка знає як грати, а найголовніше - не програвати на виїзді. "Гірники" можуть похизуватися надзвичайною серію без поразок на чужих стадіонах, яка триває ще з вересня минулого року. Проте...

Охтирці, уявіть собі на хвилину, не програють вдома ще з серпня, а це вже дев'ять матчів поспіль. Такими успіхами на домашній арені можуть похвалитись зовсім небагато команд у Першій лізі.

В активі команд лише один зіграний матч,  який відбувся у вересні минулого року і завершився результативною нічиєю - 1:1. Можливо, саме сьогодні чиясь серія добіжить кінця або ми знову побачимо нічийний результат, який навряд чи когось задовільнить.

Прогноз "Футбол 24": 0:0

Прогноз вболівальників: 

- Перемога команди "Нафтовик-Укрнафта" 70.28%

- Перемога команди "Гірник" 7.57%

- Нічия 22.15%

 

"Десна" - "Полтава"

Одразу варто зауважити, що чернігівці мають невеличку перевагу над своїми опонентами, бо минулого тижня відпочивали. У той час, коли гості проводили наддраматичний матч проти дніпродзержинської "Сталі", який, безумовно, забрав низку сил, але подарував не меншу купу позитивних емоцій полтавцям.

Різниця між командами у очковому плані незначна - "деснянці" володіють перевагою над сьогоднішніми суперниками у чотири пункти. На перший погляд, глянувши на таку невелику очкову різницю, можна подумати, що команди - сусіди  у турнірній таблиці, але це далеко не так - господарі перебувають на п'ятій позиції, а гості на десятому місці.

Цікаво те, що полтавці не знають смаку виїзних перемог ще з осені, а всі свої виїзні матчі, після паузи, команда Федорчука програла, задовольняючись виключно домашніми вікторіями.

В рамках Першої ліги команди зустрічались тричі: остання зустріч завершилась безгольовою нічиєю, а попередні дві перемогою "Полтави".

Прогноз "Футболу 24": 2:1

Прогноз вболівальників: 

- Перемога команди "Десна" 60.39%

- Перемога команди "Полтава" 10.52%

- Нічия 29.09%